[ annonse ]
Ikke lenger umiddelbar godkjenning av Thailand Pass Illustrasjon: Dag A. Ekeberg
1. februar 2022

Ikke lenger umiddelbar godkjenning av Thailand Pass

Skrevet av 
[ annonse ]

Myndighetene relanserte Test&Go-opplegget i dag. Søkere med QR-kode fra EUs koronasertifikat har ikke lenger muligheten til å få umiddelbar godkjenning. Det har vært problemer med mailutsendelsen fra Thailand Pass i dag.

 

Myndighetene relanserte Test&Go-opplegget i Thailand Pass kl. 09 i dag 1. februar. Skjemaet er omtrent som før, men seksjonen med karantenehoteller er utvidet. Nå skal man altså ha booket hotell både for dag 1 og dag 5.

 

Dette må skje via godkjente SHA++ hoteller. Prisen inkluderer henting på flyplassen og RT-PCR-tester på dag 1 og dag 5. Du trenger ikke velge samme hotell på dag 1 og dag 5.

 

Det rapporteres at de som har søkt i dag ikke har fått noen bekreftelse på mottatt søknad via e-post. Det fikk man tidligere med en gang søknaden var sendt inn.

 

En kommentator på sosiale medier skriver at han fikk bekreftelse etter to timer, mens andre skriver at de ikke har fått noen bekreftelse mange timer etter at de sendte søknaden. Oppdatering: Flere folk melder nå at de endelig har fått bekreftelse via e-post.

[ annonser ]

 

Folk håper nå at søknadene likevel er registrert, og at problemet ligger i mailutsendelsen til Thailand Pass. Man får en kode når man sender inn søknaden, og den kan brukes til å sjekke fremgangen. De som har testet dette, har fått beskjed om at søknaden er under vurdering ("Reviewing"). Det kan tyde på at søknadene er registrert, selv om det ikke bekreftes via e-post.

 

Tidligere fikk man det myndighetene her kaller «automatisk godkjennelse» hvis man la ved et utsnitt av QR-koden fra EU/EØS koronasertifikat, og ut over det fylte ut søknaden korrekt.

 

Nå er systemet omgjort. Når myndighetene mottar søknaden, blir det sendt ut en melding til hotellet (hotellene) som er booket, slik at de kan bekrefte bookingen(e). Dette skal ta maks 24 timer, opplyses det.

 

Vi har i dag fått høre fra en leser at hotellet han booket på var blitt instruert om å vente til kl. 18.00 med å svare på henvendelsen fra Thailand Pass. Da kan det antas at slike godkjenninger blir gjort kl. 18.00 hver dag.

 

Etter at hotellet har bekreftet godkjenningen, skal søknaden tilbake til en saksbehandler, som verifiserer at den obligatoriske helseforsikringen holder mål, dvs. gjelder for hele oppholdet og dekker coronautgifter med minst 50.000 amerikanske dollar. Deretter vil man få godkjent Thailand Pass.

 

Dette med verifisering av forsikringen er noe som kun de som fikk manuell saksbehandling har opplevd tidligere. I størrelsesorden 30 prosent av alle søknader gikk ifølge CCSA automatisk igjennom, underforstått at det ikke var noen sjekking av den obligatoriske forsikringen.

 

Myndighetene sier at saksbehandlingen skal ta mellom 3 og 7 dager. Sentralmyndighetene kaller det kun «dager», ikke arbeidsdager. På thaiambassaden i Oslo opererer de imidlertid konsekvent med uttrykket «arbeidsdager».

 

Myndighetene anbefaler at man søker om Thailand Pass minst 7 dager for avreise. Men hvis svartiden er maks 7 dager, så kan dette fort bli for knapp tid. Det er nok bedre å søke minst 10 dager før, og gjerne mer enn dette hvis man har muligheten.

 

Thailands Tidende

Slik forklares det nye systemet når man går inn på Thailand Pass.

(© Thailands Tidende. 1. februar 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)