[ annonse ]
Pressetalsmann Dr. Taweesin Visanuyothinisanuyothin rapporterer om økt smitte igjen. Pressetalsmann Dr. Taweesin Visanuyothinisanuyothin rapporterer om økt smitte igjen. Faksimile: CCSA/Facebook
11. februar 2022

– Ingen innstramning tross økt smitte, mange russere smittet

Skrevet av 
[ annonse ]

Statsministeren sier at økt smitte de siste dagene ikke gir grunn for strengere tiltak, for det er fortsatt god sykehuskapasitet. Hittil i februar har russere stått for hele 42 prosent av all registrert importert smitte.

 

Tallene på nye registrerte smittetilfeller via PCR-tester lå i mange dager rundt 7–8000. 5. februar passerte man ti tusen, og i dag ble det rapportert over femten tusen, nærmere bestemt 15.242 tilfeller siste døgn.

 

Antall døde av Covid-19 siste døgn ble rapportert å være 23 personer. Statistikk over dødsfall har naturlig nok et etterslep i forhold til smittetallene, så det gjenstår å se hva som skjer med dødstallene om noen uker hvis smittetallene fortsetter å øke. 

 

På pressekonferansen etter dagens møte i Den store covid-komiteen, under ledelse av statsminister Prayut Chan-ocha, ble det sagt at kapasiteten på sykehus i landet pr i dag er god. Kun 12 prosent av kapasiteten for alvorlige coronasyke er pr i dag benyttet.

 

Bangkok er provinsen smitten har økt mest. Det er meldt om 3019 nye tilfeller fra PCR-testing siste døgn, som er en dobling siden 5. februar. Ingen andre provinser meldte om over tusen smittede.

[ annonser ]

 

Det har vært utspill de siste dagene om at regjeringen skal slutte å fokusere på smittetall, og heller følge med på dødstall og kapasiteten på sykehusene. Men det rapporteres fortsatt daglig om nye smittetall, både på landsbasis og i de enkelte provinsene. 

 

Det rapporteres også om importert smitte, og her har russerne vært i en særklasse i februar.

 

De står for hele 42 prosent av alle rapporterte smittetilfeller fra utlandet i månedens ti første dager.

 

55.823 personer ankom Thailand de ti første dagene i februar. Av disse var 1832 (3,3%) smittet. Hele 768 av de smittede kom fra Russland, ifølge pressetalsmann Dr. Taweesin Visanuyothinisanuyothin. Det utgjør 42 prosent av alle smittede.

 

Russerne toppet også statistikken over antall ankomster til Thailand hittil denne måneden. 4103 russere ankom. Og hele 18,7 prosent av disse var altså smittet.

 

Thailands Tidende

Antall smittede blant de 55.823 personene som ankom Thailand de ti første dagene i februar 2022. (Kilde: CCSA)

 

Det er en prosent som ligger skyhøyt over andre land. Landets nabo Kazakhstan hadde nest høyest smitteprosent med 7,0 prosent. De fleste andre store land hadde lavere enn to prosent smitte.

 

Blant de nordiske land var det kun Sverige som havnet på ti-på-topp-lista, på tiende plass med 1279 besøkende og 32 smittet (2,5%).

 

Av andre ting som fremkom på dagens møte, var en såkalt Air Travel Bubble mellom Thailand og India.

 

Statsministeren mente det var en god ide med et bilateralt samarbeid om innreiseregler og ba om at arbeidet med denne boblen ble prioritert. Han nevnte at India er et land med mange innbyggere og som sender mange turister til Thailand.

 

I skoleverket har nå 52,3 prosent av elevene klasseromsundervisning, mens resten har en eller annen form for fjernundervisning.

 

Det ble også sagt at man skulle sette maksimumspriser på coronatesting. Hjemmetester (ATK) skal ikke skal koste mer enn 55 baht. Hurtigtest på klinikk skal ikke koste mer enn 250 baht, og PCR-test skal kost maks. 900 baht, ifølge pressetalsmannen.

(© Thailands Tidende. 11. februar 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)