[ annonse ]
Søker stipendiater for å studere thaikvinner i Norge
3. mars 2022

Søker stipendiater for å studere thaikvinner i Norge

Skrevet av 
[ annonse ]

Den norske høyskolen VID skal ansette to PhD-stipendiater for å studere thaier i Norge. De ønsker bl.a. å motvirke stigmatisering av en gruppe migranter som er lite forsket på.

 

Professor Kari Storstein Haug ved Fakultet for teologi, diakoni og ledelsesfag i VID bekrefter:

– Ja, vi er en forskergruppe som har fått tildelt midler til å starte opp et nytt forskningsprosjekt.

 

Tittelen er omfattende. Prosjektet kalles «Negotiating life strategies in transnational migration. Religion, work and family life among Thai migrant women in Norway», forkortet THAIMIG.

 

– I dette prosjektet setter vi søkelys på en migrantgruppe som har fått lite oppmerksomhet i eksisterende forskning, nemlig thaikvinnelige migranter i Norge.

 

[ annonser ]

Haug sier at thaier har høyere sysselsettingsrate enn gjennomsnittet blant migranter i Norge og har f.eks. bidratt til etablering av flere buddhisttempler i Norge.

 

– Til tross for dette, finnes det knapt forskning knyttet til denne gruppen. Prosjektet utforsker religionens rolle og betydning, så vel som sosiale nettverks betydning i forhold til sysselsetting og inkludering i Norge.

 

Hun sier at en del av hensikten med prosjektet er å bidra til kunnskap som kan motvirke stereotypier om, og stigmatisering av, thailandske kvinnelige migranter. 

 

– Prosjektet har oppstart 1. januar 2023 og skal vare i 3 år. Det vil derfor ta litt tid før vi har de første resultatene fra prosjektet, men vi kan nok presentere noen foreløpige delfunn mot slutten av neste år, sier Haug.

 

Thailands Tidende

Professor Kari Storstein Haug. (Foto: VID)

 

Haug er prosjektleder med Zubia Willmann Robleda som assisterende prosjektleder. Forskerteamet består av forskere både fra VID vitenskapelige høgskole og Thammasat-universitetet i Bangkok.

 

Det er to stillinger, med stillingsannonser som kan leses her og her.

 

– Vi håper på mange søkere, det er åpent for både for internasjonale og nasjonale søkere.

 

VID er en ganske ny skole – men den har lange røtter. Haug jobber i Stavanger, på det som fra 1843 frem til 2016 het Misjonshøgskolen.

 

VID vitenskapelige høgskole AS ble etablert 1. januar 2016 gjennom fusjon av fire diakonale og kirkelige høgskoler - Diakonhjemmet Høgskole, Haraldsplass diakonale høgskole, Høgskolen Betanien og Misjonshøgskolen. Den nye høgskolen fikk navnet VID, som står for vitenskapelig, internasjonal, diakonal. Fra 1. januar 2018 ble Høgskolen Diakonova del av fusjonen.

 

Haug er å finne ved Senter for misjon og globale studier. Hun leder forskningsgruppen MIGREL, som står for Migrasjon, religion og interkulturelle relasjoner. Hun har undervisnings- og forskningserfaring fra Thailand og Norge. Blant hennes områder er thaibuddhisme og thaikristendom. 

(© Thailands Tidende. 3. mars 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)