[ annonse ]
Pressetalskvinne Marathi Nalita Andamo var helt tydelig i sin tale i dag. Pressetalskvinne Marathi Nalita Andamo var helt tydelig i sin tale i dag. Faksimile: CCSA/Facebook
10. mars 2022

– Opplysninger fra Thailand Pass er ikke på avveie!

Skrevet av 
[ annonse ]

En talsperson for Covid-komiteen sa i dag at ingen trenger å være redd for personopplysningene de har lagt inn i Thailand Pass. Men likevel har e-postadresser fra systemet havnet i klørne på svindlere.

 

Så lenge man ikke svarer på e-poster som utgir seg for å komme fra Thailand Pass, så skal man være trygg, opplyser Covid-komiteen i dag. 

 

Pressetalskvinne for Covid-komiteen, Marathi Nalita Andamo, sa at myndighetene nok en gang ønsker å bekrefte at personopplysninger i systemet ikke er blitt kompromittert.

 

Her er nøyaktig hva hun sa:

 

Let me also confirm once again that as far as Thailand Pass is concerned, the personal information that is in our system has not been compromised.

[ annonser ]

 

Hun innrømmer imidlertid at folk med uærlige hensikter sender ut e-poster som ser ut som de kommer fra Thailand Pass.

 

Hun sier at det kun er adressen thpass@tp.consular.go.th som sender ut offisiell e-post på vegne av Thailand Pass.

 

For to dager siden skrev vi om nordmenn som holdt på bli lurt av svindelforsøkene:

 

LES: Thailand Pass er hacket: – Bare flaks at jeg ikke klikket (8. mars 2022)

 

Den første advarselen fra myndighetene om svindel, såkalt phishing-forsøk, kom for seks uker siden (28. januar) fra utenriksdepartementet. Meldingen ble delt av ambassaden i Oslo dagen etter.

 

De skrev:

 

«Applicants on Thailand Pass who have received the following email, do not scan the QR Code or follow the instructions described. The email does not come from Thailand Pass, and could compromise the security and privacy of your personal information»

 

Ambassaden i Oslo har lagt ut ytterligere tre slike varsler om Thailand Pass, den siste i går.

 

Det er to måter slike lister med e-postadresser kan bli stjålet på, ifølge magasiner som skriver om datasikkerhet. Det kan enten være hacking eller en innsidejobb.

 

Ifølge Cybercrime Magazine er to tredel av cyberkriminalitet utført av innsidere – det vil si folk som har adgang til systemet i jobbsammenheng. Statista setter tallet til 60%, men sier at en fjerdedel av disse dreier seg om uhell. 

 

Myndighetene har ikke opplyst årsaken til at de med sikkerhet kan si at det kun er e-postadressene som har havnet på avveie, mens annen informasjon skal være trygg.

 

Etter all omtalen av Thailand Pass og phishing-forsøk, spør nå mange kommentatorer på sosiale medier om hvorfor ikke Thailand dropper hele systemet. Flere andre turistland signaliserer i disse dager lettelser på innreisetiltak. Det gjelder f.eks. Malaysia og Filippinene.

(© Thailands Tidende. 10. mars 2022) 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)