[ annonse ]
Automatisk godkjenning av Thailand Pass er tilbake Faksimile: E-post fra Thailand Pass
30. april 2022

Automatisk godkjenning av Thailand Pass er tilbake

Skrevet av 
[ annonse ]

De som har EUs koronasertifikat med QR-kode kan nå igjen få umiddelbar godkjenning av Thailand Pass, slik situasjonen var i fjor høst.

 

Oppdatering (30. april kl. 15.00): Tilbakemeldinger tyder på at ikke alle får umiddelbar godkjenning. Det kan skyldes kvaliteten på bildet av QR-koden. Tidligere fikk man feilmelding fra Thailand Pass-systemet når kvaliteten ikke var god nok. Nå blir alt akseptert, men ikke alle søknader blir akseptert automatisk. Red

 

Thailand Pass er relansert i henhold til det nye regelverket som får effekt 1. mai. Det er det samme systemet, men det er ikke lenger noe krav om å legge ved bekreftet booking på hotell inkludert PCR-test og henting på flyplassen.

 

LES: God nyhet for turismen – slutt på testing 1. mai (22. april 2022)

 

Man skal legge ved bevis på helseforsikring som dekker minst 10.000 amerikanske dollar.

[ annonser ]

 

Videre skal man legge ved vaksinebevis, og det er dette punktet som har forvirret mange potensielle thailandsfarere. Her er systemet det samme, man skal legge ved bevis for alle sine vaksinasjoner.

 

Nå får man igjen umiddelbar godkjenning hvis man laster opp en kopi av EUs koronasertifikat og inkluderer et bilde av QR-koden, og ellers har fylt ut skjemaet korrekt, ifølge en søker som nettopp fikk bekreftelse (se bilde).

 

Etter omleggingen av systemet tidligere i vinter ble dette ekstra vanskelig. Vi har erfart at flere søknader ble avvist selv om man la ved EUs vaksinasjonsbevis og QR-kode. Enkelte saksbehandlere i Thailand Pass ønsket detaljert informasjon om hver enkelt dose. Dette virker nå å være et tilbakelagt og problematisk kapittel i Thailands historie.

 

LES: Ikke lenger umiddelbar godkjenning av Thailand Pass (1. februar 2022)

LES: Thailand Pass: Denne QR-koden er kjernen til godkjennelse (5. november 2021)

 

Den automatiske godkjenningen er ikke minst en god nyhet for de som ikke er fullvaksinerte.

 

De skal nemlig legge ved resultatet av en PCR-test når de søker om Thailand Pass for å slippe karantene. Denne PCR-testen skal tas maks 72 timer før avreise, så med tidligere tiders behandlingstid hos Thailand Pass ville det i praksis være en umulighet. Men med automatisk godkjenning er dette nå et alternativ.

 

De som ikke er fullvaksinerte, og som ikke vil satse på en PCR-test før avreise, kan bestille karantene på hotell i fem dager, og får da en PCR-test i slutten av hotelloppholdet.

 

Booking på karantenehotell er fjernet fra systemet. Isteden har det dukket opp et felt hvor man skal skrive inn sin adresse i Thailand. Hvis man uansett får automatisk godkjenning, er dette tydeligvis ikke ansett som veldig viktig.

 

Thailands Tidende

Faksimile fra nye Thailand Pass.

 

(© Thailands Tidende. 30. april 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)