[ annonse ]
I dag skriver myndighetene at det kan ta 48 timer å få svar. Det skulle gå automatisk. I dag skriver myndighetene at det kan ta 48 timer å få svar. Det skulle gå automatisk. Faksimile: Thailand Pass
1. juni 2022

Thailand Pass gir ikke automatisk svar som lovet, men det er blitt enklere

Skrevet av 
[ annonse ]

Vi testet Thailand Pass etter omleggingen i dag, og fikk godkjenning etter 33 minutter. Systemet aksepterer nå PDF-filer og krever ikke lenger bevis for alle vaksinedosene, kun den siste.

 

Thailandske myndigheter har skapt en begrepsforvirring. Det de siden 20. mai har kalt «automatisk utstedelse av QR-kode» er likevel ikke automatisk, men skjer etter en manuell vurdering av dokumentene.

 

LES: Thailand Pass skal utstede automatisk QR-kode fra 1. juni (20. mai 2022)

LES: Automatisk godkjenning av Thailand Pass er tilbake (30. april 2022)

 

Det oppgis nå at man skal få svar innen 1–2 timer, men samtidig skriver de helt øverst på siden at det kan ta maksimalt 48 timer. Dette er i strid med det som ble lovet for endringen fra 1. juni. Det regjeringen markedsførte endringen med var at det skulle bli slutt på venting og usikkerhet.

 

[ annonser ]

Spesielt viktig er dette for de som ikke er fullvaksinerte, og vil legge ved en coronatest i søknaden om Thailand Pass. Den må tas maksimalt 72 timer før avreise.

 

For de som misliker å lete frem elektroniske dokumenter og fylle ut online skjemaer så er ikke forbedringen i dag spesielt stor. Ja, det er blitt enklere, men antakelig ikke nok til at man vil se turisttall som begynner å likne på de man hadde før pandemien.

 

Man skal fortsatt laste opp vaksinesertifikatet fra EU-systemet. Det nye er at de kun vil ha informasjon om den siste dosen man har tatt. De som legger ved et bilde av QR-koden loves raskere behandling, akkurat som situasjonen har vært tidligere.

 

Noe nytt er at man kan laste opp vaksinesertifikatet som PDF-fil, så man slipper å konvertere til et bildeformat. 

 

De spør heller ikke lenger om adresse og nødkontakt i Norge, kun telefonnummer. Forsikringspolisen skal lastes opp. Den kan være i PDF-format. De ber ikke lenger om at man skriver inn polisenummer og dato manuelt.

 

Det er en komplisert forklaring som møter deg når du åpner Thailand Pass, ikke minst for de som ikke er verdensmestre i engelsk. Man blir møtt med en forklaring på hele 640 ord om hvordan systemet fungere og hva hhv. fullvaksinerte og uvaksinerte må gjøre.

 

Du kan lese det hele selv hos Thailand Pass. Her er hovedreglene:

 

1. Fully Vaccinated Persons must :

- Register on Thailand Pass

- Attach passport and certificate of vaccination

- Attach proof of insurance with at least 10,000 USD coverage for medical treatments in Thailand 

 

2. Unvaccinated / Not Fully Vaccinated Persons must :

- Register on Thailand Pass

- Attach passport and COVID-19 RT-PCR / Professional ATK (NOT self-ATK) test result issued within 72 hours before traveling (must attach on Thailand Pass only)

- Attach proof of insurance with at least 10,000 USD coverage for medical treatments in Thailand

 

(© Thailands Tidende. 1. juni 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)