[ annonse ]
Thai Airways sier de er tilbake til normalen i 2025 Foto: Terje Engø
2. juli 2022

Thai Airways sier de er tilbake til normalen i 2025

Skrevet av 
[ annonse ]

Thai Airways sliter med konkursforhandlinger. De flyr ikke lenger direkte fra Oslo. Men de lover at selskapet skal på børs igjen i 2025.

 

Thai Airways har vært en favoritt blant norske thailandsfarere i mange år. Nå har de redusert bemanningen i Norge og flyr direkte kun fra Sverige og Danmark.

 

Samtidig har reisende måttet vente lenge på å få refundert kansellerte billetter under pandemien, ifølge rapporter fra våre lesere.

 

Nå skal gjeldsrehabiliteringsplan være godt underveis, i henhold til en rapport i avisen Thai Enquirer.

 

Planen er å bli registrert igjen på børsen i Thailand i 2025. Den nye planen ble levert inn for skifteretten i går.

[ annonser ]

 

Flyselskapet var allerede i økonomiske problemer før Covid-19-pandemien med årlige tap på mer enn 10 milliarder baht. I 2020 tapte flyselskapet 141 milliarder baht.

 

Under rehabiliteringsplanen har selskapet imidlertid lansert nye virksomheter og salg av inventar, inkludert fly, og bokførte et overskudd på 55 milliarder baht i 2021.

 

Talsmann Piyasvasti Amranand  sier at antallet passasjerer på selskapets internasjonale flyvninger har økt fra mindre enn 1000 passasjerer per dag i løpet av de første 10 månedene av 2021 til dagens 13 000 passasjerer per dag.

 

Flyselskapet har for tiden rundt 14 milliarder baht i kontanter, godt over det tidligere anslaget på fem milliarder baht.

 

Han sier at den gamle planen om å søke lån til en verdi av totalt 50 milliarder baht har blitt skrinlagt. Den nye planen innebærer nå å søke kortsiktige lån verdt 12,5 milliarder og ytterligere 12,5 milliarder i langsiktige lån i stedet.

 

(© Thailands Tidende. 2. juli 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)