[ annonse ]
Ingen lokale bryggerier her, men det kan endre seg neste år Illustrasjonsfoto: Pxhere.com
2. november 2022

Ingen lokale bryggerier her, men det kan endre seg neste år

Skrevet av 
[ annonse ]

I Thailand har man ingen lokale bryggerier, slik man ser stadig mer av i andre land. Det vil et politisk parti gjøre noe med.

 

Partiet Move Forward, som under det tidligere navnet Future Forward, ble tredje største parti under valget i 2019, klager på at et lovforslag treneres.

 

Ifølge rapporter i lokale medier har det tatt unormalt lang tid å få saken opp til debatt i underhuset. De anklager dagens regjering for å trenere saken.

 

Det er med dagens thailandske lovgivning store hindre for lokale produsenter av alkohol, man må oppfylle mange strenge regler, inkludert registrert kapital, antall ansatte og produsert volum av alkoholholdige produkter. Det favoriserer store produsenter som Chang og Singha, hvis eiere er blant landets mest velstående familier.

 

Partileder Pita Limjaroenrat i Move Forward sier at liberalisering av produksjon av alkohol vil bidra til økte inntekter i lokalt næringsliv og mer turistinntekter. Han vil sette en stopper for det han ser på som en monopolvirksomhet i Thailand når det gjelder produksjon av alkoholholdige produkter. 

[ annonser ]

 

Move Forward-partiets reaksjon var et svar på en rapport om at regjeringen på et møte nylig signaliserte at koalisjonspartiene burde forkaste dette lovforslaget.

 

Regjeringens talsperson har svart at statsministeren aldri har blandet seg inn i lovgivningssaker, som er innenfor parlamentets jurisdiksjon.

 

(© Thailands Tidende. 2. november 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)