[ annonse ]
WHITE BUDDHA: Buddhister i bønn med 45 meter høye White Buddha i fjellsiden i bakgrunnen. WHITE BUDDHA: Buddhister i bønn med 45 meter høye White Buddha i fjellsiden i bakgrunnen. Foto: Dag A. Ekeberg
1. mai 2018

Innlandets mest populære reisemål

Skrevet av 
[ annonse ]

Tar du turen nordover fra Bangkok kjører du gjennom Saraburi nesten uansett hva som er reisens mål. Hvorfor ikke ta et par dager der, og stikke innom naboprovinsen Korat – med populære Khao Yai rett i nærheten.

 

Har du dårlig tid kan du få med deg alle seks attraksjonene vi besøkte på en dag. Men de fleste vil velge å overnatte en eller flere netter i Khao Yai-området – det vil si på nordsiden av den store nasjonalparken Khao Yai. Her kryr det av hoteller, og det dukker opp nye, gedigne resorter hvert år. Et par som er verdt å sjekke ut er Toscana Valley og My Ozone. Du får en luksusopplevelse for 3-4000 baht, vel å merke i lavsesongen. 

 

Chet Sao Noi Waterfall National Park ligger på grensen mellom Saraburi og Korat. Navnet betyr sju små jenter, for dette dreier seg om sju små fosser på rad i elven Muak Lek. Området langs elven er full av banyan-trær med imponerende røtter. I regntiden kan vannføringen være stri og det kan medføre fare å bade.

 

Wat Theppitak Punaram White Buddha kan sees på lang avstand. Statuen er 45 meter høy og du går opp dit via 1250 trappetrinn. Hvis du ikke gidder dette kan du ta bilder fra foten av fjellet. Her er det også tamme påfugler du kan mate.

 

[ annonser ]

Klang Dong Floating Market er et imponerende anlegg med tilnærmet regnskog midt på prærien. Her møtes øst og vest i en merkelig kombinasjon. Er du opptatt av brukskunst må du definitivt ta turen.

 

Khao Yai Art Museum er bygd på 20 rai. Det er mange interessante skulpturer å se utendørs, og fire gallerier innendørs hvor det er vekslende utstillinger.

 

The Country Khao Yai er ikke lett å finne for utlendinger. Det er heller ikke lett å finne på nettet, men søk på «The Country Kaoyai» så finner du en facebookside med over 30.000 likerklikk. Her kan du bo i tradisjonell thaistil eller spise på en restaurant med organisk mat. Det hele er arkitekttegnet av en av landets beste arkitekter fra Ranong. Gangstiene og det meste annet er laget av bambus.

 

I Buddhas fotspor – 2500 år senere

Legenden sier at Buddha satte et fotspor i Saraburi – det første sporet i Thailand. Thaiene valfarter til det nesten 400 år gamle tempelet fra hele landet.

 

Mange land i regionen er opptatt av Buddhas fotspor. I Saraburi beordret Kong Songtham av Ayutthaya byggingen av et tempel for å ære fotsporet. Det skjedde i 1624. Fotsporet er ca. 150 cm langt og 50 cm bredt. Det er fullt av bladgull som besøkende har festet der.

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2018 – 1. mai 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)