[ annonse ]
1. september 2018

Lederartikkel: Behandles som innvandrere

Skrevet av 
[ annonse ]

I denne utgaven skriver vi om en ufør nordmann som ligger an til å miste barnetillegget for sine døtre fordi han av helsemessige årsaker bor i Thailand. Siden innvandrere og etniske nordmenn skal behandles likt, blir han offer for regjeringens forsøk på å begrense eksporten av trygdeutgifter. Problemet er skapt av fremmedarbeidere, ikke av etniske nordmenn, men det rammer altså også sistnevnte gruppe.

 

Slike uheldige situasjoner som dette blir aldri tatt med i «innvandringsregnskapet», hvor politikere og akademikere forsøker å få det til å se ut som om all innvandring er positiv for samfunnet og den norske økonomien.

 

Vi har ikke noe imot at folk skal kunne bosette seg i fremmede land. Problemet ligger i alle de rettighetene land som Norge tilbyr innvandrere. Det har gått for langt, og Frp har fått haugevis av signaler fra sine velgere om dette. Derfor forsøker de å løse problemene. Men det er ikke enkelt å finne løsninger, siden det tydeligvis ikke er lov å gi etniske nordmenn noen særfordeler.

 

Vårt intervjuobjekt hadde regnet med barnebidraget da han bestemte seg for å stifte familie. Ja, han hadde faktisk fått en lovnad fra sin saksbehandler i NAV om at han som ufør ikke ville få begrensede rettigheter selv om han flyttet utenlands. Men så kommer plutselig dette forslaget fra regjeringen, og da blir saken annerledes.

 

[ annonser ]

Dette minner oss om situasjonen for nordmenn som emigrerte til Thailand i tidligere tider. De fikk beskjed om at de ville få skattefritak hvis de ikke eide bolig i Norge. Derfor solgte mange boligen sin. Noen år senere dukket kildeskatten opp, og det var ikke skattefritak likevel.

 

Lærdommen her må bli at politikere tenker seg litt bedre om før de vedtar lover og regler, slik at ikke livssituasjonen til nordmenn blir snudd på hodet som følge av lite gjennomtenkte lover.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2018 – 1. september 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)