[ annonse ]
FRISTENDE: Thailandske utleiemopeder er gjerne raskere enn norske mopeder. Kjører du fort kan du få problem med forsikringen. FRISTENDE: Thailandske utleiemopeder er gjerne raskere enn norske mopeder. Kjører du fort kan du få problem med forsikringen. Foto: Dag A. Ekeberg
1. september 2018

Mopedulykker ikke alltid dekket

Skrevet av 
[ annonse ]

Leiemopeder i Thailand går gjerne raskere enn mopeder i førerkortklasse AM i Norge. Det kan være et problem hvis du havner i en mopedulykke og vil benytte reiseforsikringen din.

 

De som vil leie moped i Thailand trenger et internasjonalt førerkort for moped. Det får du i Norge hvis du har ordinært førerkort for bil. Da er nemlig mopedførerkortet inkludert.

Problemet er imidlertid at leiemopeder i Thailand ofte går mye raskere enn 45 km/t, som er grensen for mopedførerkort i klasse AM i Norge.

Vi kontaktet If/Europeiske, for å høre om deres policy på området.

Informasjonsdirektør Jon Berge forteller at den generelle regelen er at så lenge man overholder lokale lover og regler der man reiser, kan man være trygg på at forsikringer vil dekke eventuelle ulykker.

 

– Se på hver enkelt sak

– Kan kunder av dere risikere å få redusert dekning ved ulykker hvis de har internasjonalt mopedførerkort (klasse AM), men det viser seg at mopeden som ble leid i Thailand var kraftigere og raskere enn klasse AM i Norge tillater?

[ annonser ]

– Det er vanskelig å generalisere her, vi må se på hver enkelt sak. Hvis det f.eks. er slik at fart har vært avgjørende for en evt. ulykke, kan det ha noe å si. Men hvis det ikke er årsakssammenheng, behøver det ikke ha betydning. Dette er så presist vi kan si det.

Berge påpeker at det er lokale lover som gjelder også for promillegrenser, sikkerhetsutstyr og trafikkregler for øvrig.

– Kjører man for eksempel med høyere promille enn tillatt, eller altfor fort i forhold til fartsgrensen, kan det bli regnet som grovt uaktsomt, og føre til redusert erstatning av både behandlingsutgifter og for eventuell invaliditet, sier Berge.

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2018 – 1. september 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)