[ annonse ]
Ambassaderåd Merete Alvestad Henriksen holder kortene tett til brystet. Ambassaderåd Merete Alvestad Henriksen holder kortene tett til brystet. Foto: Helge Heyerdahl
1. november 2018

Norges ambassade gjennomgår prosedyrer

Skrevet av 
[ annonse ]

I begynnelsen av oktober ble det kjent at Storbritannias og USAs ambassader skal slutte å bekrefte inntekt og pensjon for sine borgere som søker årsvisum til Thailand. Norges ambassade sier at de gjennomgår sine prosedyrer.

 

Webforumet Thaivisa har fått en bekreftelse fra den britiske ambassaden om at de fra 12. desember vil slutte å bekrefte den totale inntekt/pensjon for folk som søker om visum til Thailand. Som kjent kan folk som har passert 50 år få årsvisum hvis de har minimum 65.000 baht i månedlig inntekt. Alternativet er å ha 800.000 baht stående på en thailandsk bankkonto i minst tre måneder før man søker om visum.

Den britiske ambassaden opplyste at endringer blir gjort på grunnlag av et møte de hadde med thailandske myndigheter i mai måned, hvor thaiene forlangte at britene skulle garantere at det var den totale inntekten de bekreftet. Til det svarte ambassaden at de ikke var eksperter på å bekrefte inntekt, og derfor ville slutte med dette. De opplyste samtidig at USAs ambassade ville gjøre det samme som britene.

Det har senere kommet frem at verken Canada, New Zealand eller Nederland har tilsvarende planer som Storbritannia og USA. Vi tok kontakt med ambassaderåd Merete Alvestad Henriksen ved den norske ambassaden for å høre om Norges planer.

 

– Ikke vært i kontakt

– Har du noen forklaring på at de har kontaktet Storbritannias ambassade, og den ambassaden har endret sin policy?

– Spørsmål om andre lands rutiner må stilles direkte til deres ambassader.

[ annonser ]

– Har den norske ambassaden hatt kontakt med immigrasjonsvesenet i Thailand i det siste angående slik verifisering?

– Ambassaden har ikke vært i kontakt med thailandske immigrasjonsmyndigheter i det siste angående verifiseringer.

 

– Gjennomgår prosedyrer

– Har dere noen planer om å slutte å utstede skriv vedrørende inntekt og pensjon i forbindelse med ettårsvisum for norske borgere i Thailand?

– Ambassaden er i ferd med å gjennomgå prosedyrene for den konsulære bistanden vi tilbyr norske borgere i Thailand. Dette for å sikre at den er i samsvar med utenrikstjenestens rammer og retningslinjer for bistand til norske borgere i utlandet. Eventuelle endringer vil bli publisert på vår webside og på Facebook.

– Vi tolker dette slik at dere for tiden vurderer utstedelsen av slike skriv, er det riktig?

– Jeg har ingen ytterligere kommentar til dine spørsmål.

 

– Kontinuerlig kontakt

– Hva er grunnen til at dere gjennomgår prosedyrene for den konsulære bistanden dere tilbyr norske borgere i Thailand? Er det noe alle norske ambassader gjør, eller bare her i Thailand?

– Vi er i kontinuerlig kontakt med departementet om våre rutiner, slik også andre norske ambassader er. Utover det har jeg ingen ytterligere kommentarer til vår gjennomgang.

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2018 – 1. november 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)