[ annonse ]
Rompho Market på Jomtien Second Road (se kart lenger nede) Rompho Market på Jomtien Second Road (se kart lenger nede) Foto: Dag A. Ekeberg
30. mars 2019

Populært marked på Jomtien fortsetter minst ett år til

Skrevet av 
[ annonse ]

Rompho Market på Jomtien Second Road visavis Soi 7 skulle stenges fra og med 1. april, men vi får nå opplyst at leieavtalene er utvidet, i første omgang med ett år. 

 

Hvorvidt det blir nye utvidelser er ikke avklart ennå, men avtalene er av den typen som ofte brukes på slike steder og pleier å bli fornyet årlig.

Mange nordmenn er glade for det, for dette et et bra og billig middagsalternativ som mange benytter seg av. En leser som tipset oss om dette, krysser fingrene og håper på mange års fornyelse.

 

En kebab-selger som har holdt til der i sju år kunne bekrefte dette overfor Thailands Tidende. Han er veldig fornøyd med avgjørelsen.

Selgeren innrømmer på spørsmål fra oss at virksomheten hans går godt. Det var kø foran kebabvogna da vi besøkte markedet. Han har en veldig enkel meny: «Kebab». Den koster 60 baht.

 

Rompho Market

[ annonser ]

FÅR FORTSETTE: Far og sønn som driver denne kebabvogna er glade for at de får fortsette, for salget går godt. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Thailands Tidende meldte 1. mai i fjor at  landeierne skulle ta tilbake landet og vurderte å bygge et sykehus på området. De har nå altså utsatt eventuelle byggeplaner. Landeier er paraplyorganisasjonen for kristne virksomheter i Thailand – Church of Christ in Thailand (CCT).

 

Denne organisasjonen er også en viktig samarbeidspartner for Sjømannskirken i Pattaya, og eier landet den nye kirken skal bygges på, samt får utstedt arbeidstillatelser til de diakonale medarbeiderne på vegne av Sjømannskirken.

Organisasjonen driver i tillegg også Bangkok Christian Hospital og også Bangkok Christian Guest House.

 

 

Rompho Market selger grønnsaker og frukt under tak helt fra kl. 6 om morgenen til sent på kvelden. Mellom ca. 6 og 10 på morgenen er det et marked som selger ulike matvarer, i hovedsak beregnet på thaier. Midt på dagen er det stille, men ca. kl. 16 begynner det å røre på seg igjen, og restauranter og trillevogner begynner å tilby retter til turister. Det manglet ikke på kunder da vi besøkte markedet.

(© Thailands Tidende 30. mars 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)