[ annonse ]
– Pattaya er et krevende område Faksimile: Telemarksavisa
28. mai 2023

– Pattaya er et krevende område

Skrevet av 
[ annonse ]

Vikarprest og diakonal medarbeider åpner opp overfor Telemarksavisa om den frivillige innsatsen de gjør på Sjømannskirken i Pattaya.

 

I fjor sommer jobbet Ingebjørg og Terje Hærås fire uker som diakonale medarbeidere. I år er de tilbake i 11 uker. Terje som vikarprest og Ingebjørg som diakonal medarbeider.

 

– Vi har møtt masse flotte folk her og har hatt mange gode menneskemøter, selv om møtene ofte er veldig sterke. Noen får det fint her nede, mens andre lever veldig tøft, sier de til Telemarksavisa (krever abonnement).

 

Terje har tidligere jobbet som personalsjef i fylkeskommunen i Telemark. Ingebjørg er utdannet sykepleier og familieterapeut. De siste åtte årene har hun jobbet i Stiftelsen Alternativ til Vold.

 

– Vi har jobbet med menneskemøter hele livet og det tror jeg har spilt en viktig rolle i oppholdet vårt her nede. Du må være godt voksen med litt livserfaring for å tåle å stå i dette, forteller hun til TA.

[ annonser ]

 

– Dette er sjømannskirken som har flest sosiale saker på seg. Det er mange voksne og eldre menn som har slått seg ned her, utdyper Terje.

 

Ekteparet legger ikke skjul på at Pattaya kan være et krevende område å oppholde seg i. For mange kan fristelsene der nede bli for store.

 

– Det er en stor sexindustri her, med lett tilgang på rusmidler.

 

Han uttaler til TA at bildet ikke er helt svart hvitt. Til tross for det vanskelige miljøet, er det likevel mye de skryter av.

 

– Vi har møtt masse flotte folk her og har hatt mange gode menneskemøter, selv om møtene ofte er veldig sterke. Noen får det fint her nede, mens andre lever veldig tøft.

 

Arbeidsoppgavene til paret fra Skien er svært varierende.

 

– I dag har jeg vært på sykehuset for å besøke en gammel nordmann på over 90 år, i morgen kan det hende jeg bistår en annen i å komme i kontakt med Nav eller banken sin, forteller Terje til TA.

 

– I tillegg så bistår vi ambassaden og UD dersom det er behov. Pårørende fra Norge kan ringe og si at de ikke finner sønnen sin eller at faren deres er syk. Ingen dag er lik, fortsetter Ingebjørg.

 

Alt paret gjør er frivillig. De tjener ingenting på det, annet enn erfaring.

 

– Det er en så annerledes verden. Vi har så mange sterke menneskemøter med folk i alle situasjoner og samfunnslag. Det er en spennende base med et sterkt norsk miljø.

 

– Vi føler oss privilegerte som får lov til å være med på dette her. Det er veldig meningsfylt å kanskje kunne være med å endre livet til noen til det bedre, sier Ingebjørg til avisa.

 

I juni drar de tilbake til Norge, men til februar neste år reiser de ned igjen for tredje gang.

 

– Om en har helsa og muligheten til noe som dette, anbefaler vi det på det sterkeste, sier Terje Hærås i dette intervjuet.

 

(Thailands Tidende. 28. mai 2023)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)