[ annonse ]
BARER LEGGES NED: Denne hjørnebaren var til salgs i fjor. Nå har den kun ett år igjen å leve. BARER LEGGES NED: Denne hjørnebaren var til salgs i fjor. Nå har den kun ett år igjen å leve. Foto: Dag A. Ekeberg
1. mai 2018

Rompho Market kan bli sykehus

Skrevet av 
[ annonse ]

Turister på Jomtien Beach har nytt maten på Rompho Market i mange år, men i april neste år er det slutt, da skal området utbygges. Slik det ser ut i dag ligger det an til å bli et sykehus der, drevet av en non-profit kristen organisasjon.

 

Rompho Market ligger på Jomtien Second Road visavis Soi 7. En dame som driver grønnsaksutsalg på markedet har fortalt oss at det skal bli et sykehus på området. Det faktum at landeieren også driver et sykehus i Bangkok øker sannsynligheten for at dette stemmer. Vi har i skrivende stund ikke klart å få noen bekreftelse fra landeieren på dette, verken fra sentralt hold eller fra kontoret de har på markedet. 

Landeier er Church of Christ in Thailand (CCT), som driver Bangkok Christian Hospital. De driver også Bangkok Christian Guest House.

Oppdatering (2. mai 2018): Vi har hatt en samtale med en dame som jobber som advokat for CCT. Hun sier at det ennå ikke er tatt noen avgjørelse om konkret bruk av området, men landeier ønsker fra og med neste år å ta hånd om administrasjon og utbygging av området selv. Vi spurte når det kunne komme en endelig avgjørelse i saken. Det visste hun ikke, men hun antok at det ikke ville ta veldig lang tid, og når det først var avgjort ville det raskt bli kjent for allmennheten. 

 

Kjenner Sjømannskirken

CCT er en kjent organisasjon for enkelte nordmenn. Det er nemlig denne organisasjonen som skal stå som eier av landet hvor det bygges ny sjømannskirke. Dette er en thailandsk organisasjon, og kan dermed ifølge loven eie land. Vi har snakket med flere nordmenn som bekrefter at CCT har fortalt at de eier landet som huser Rompho Market. Diakonal medarbeider ved kirken Hans Konrad Nyvoll forteller at kirken faktisk ble tilbudt en tomt der, men de slo det fra seg da det ville ta for lang tid. De må nemlig bygge raskt siden leieavtalen der de nå holder til utgår neste år. 

[ annonser ]

 

Kjent og kjært

Rompho er et kjent og kjært marked for folk som bor og ferierer på Jomtien Beach. Her finnes det meste av frukt og grønnsaker, og en mengde rimelige mattilbud på kveldstid. Folk vil savne dette markedet når det forsvinner i april 2019, men det vil dukke opp et nytt marked, det garanterer markedskreftene – spørsmålet er bare hvor. Ingen av selgerne vi har spurt vet noe om hvor de kommer til å flytte.

 

Også barer forsvinner

Som nærmeste nabo har de et område med en mengde utendørsbarer. Barene har også fått oppsigelsesbrev fra neste april. Kunder vil kunne fortelle at det har vært bygget altfor mange barer, og bare et fåtall av dem har hatt godt med kunder.

Vi har sett mange salgsskilter på barene i dette området. De som har kjøpt barer der i den siste tiden får altså kun ett år til å tjene inn pengene på før baren er tapt.

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2018 – 1. mai 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)