[ annonse ]
Kostnadene (THB) pr år til de fem forsikringsselskapene som har laget tilbud til langtidsbeboende. Se tabell lenger ned for eksakte tall. Kostnadene (THB) pr år til de fem forsikringsselskapene som har laget tilbud til langtidsbeboende. Se tabell lenger ned for eksakte tall. Ill: Thailands Tidende
14. mai 2019

Juntaen vil kreve helseforsikring for langtidsboende

Skrevet av 
[ annonse ]

Militærregjeringen har vedtatt at folk over 50 år som ønsker langvarig opphold i Thailand må ha helseforsikring. Det skal utredes hva slags utenlandsk forsikring som godkjennes.

 

Oppdatering: Ettersigende skal dette kun gjelde folk på såkalt OA-visum, dvs. visum man får på thailandske ambassader. De som fornyer visum i Thailand er foreløpig ikke inkludert.

 

«Regjeringen har allerede godkjent den nye regelen», uttaler lederen for helsedepartementet (Health Service Support Department director-general) Nattawuth Prasert-siripong til avisa The Nation. Han vil ta opp med ulike myndigheter hva slags utenlandsk forsikring som kan godkjennes. I dette arbeidet får man tro at den norske folketrygden også blir vurdert.

 

Det skal bli et krav om minimum 400.000 baht årlig dekning for sykehusopphold og 40.000 baht dekning for poliklinisk behandling.

 

Myndighetene har opprettet en webside hvor de linker til sju forsikringsselskaper. Det er både thailandske og store internasjonale selskaper listet der. Fem av selskapene har spesialsydde pakker, mens Aetna og AXA kun linker til sine ordinære sider.

[ annonser ]

 

Selskapene Navakij, Thaivivat, Pacific Cross, Bangkok Insurance og Viriyah har egne pakker for langtidspensjonister. Vi har sammenlignet prisene de tilbyr, se tabell og graf.

 

Helseforsikring

FORSIKRING: Dette koster helseforsikring (THB) pr år for ulike aldersgrupper for de fem selskapene. Pacific Cross er billigst, men gjelder kun til fylte 75 år. Tall i rødt er tilgjengelig kun for eksisterende medlemmer. (Kilde: Tgia.org)

 

I fjor dukket det opp et krav om at man måtte ha 800.000 baht stående i banken permanent for å kunne få langvarig visum. Det var ment å hindre at utlendinger gikk tom for penger i Thailand og f.eks. måtte få gratis behandling på sykehus. Men likevel kommer nå dette tilleggskravet.

 

Ordningen vil kunne gjøre det vanskelig for mange utlendinger å bo her. Mange eldre har eksisterende sykdommer som gjør at de ikke kan få forsikring. Disse har gjerne en mulighet til å få behandling i hjemlandet, eller har satt til side penger til egen helse.

 

Nattawuth sier at det vil bli utredet hvorvidt man kan kreve høyere depositum av personer som ikke klarer å skaffe seg forsikring.

 

Juntaen har tidligere vist at de kan gå tilbake på omstridte vedtak, så det gjenstår å se om dette regelverket virkelig blir satt ut i praksis. Tradisjonelt finnes det også omveger rundt problematisk lovgivning i Thailand. Mange har betalt litt ekstra penger til agenter for å ordne med visum, enten de oppfyller kravene eller ei. 

 

Et svensk initiativ lansert i fjor skulle gi en dekning på 400.000 baht, men uten poliklinisk dekning. Behandling skulle skje kun på offentlige sykehus, med lave forsikringspremier. Vi har kontaktet Eric Dohlon i Bangkok Insurance Brokers, for å høre om ordningen har trådd i kraft ennå, og om de nå vurderer å legge til poliklinisk behandling i forsikringspakken. Vi oppdaterer artikkelen når vi får svar fra ham.

 

LES: Helseforsikringen måtte endres

 

(© Thailands Tidende. 14. mai 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)