[ annonse ]
Dette kan bli et vanlig syn på landsbygda i Thailand. Dette kan bli et vanlig syn på landsbygda i Thailand. Illustrasjonsfoto: Pixabay
20. juli 2019

Cannabis på sykehus fra august, Thailand kan bli storprodusent

Skrevet av 
[ annonse ]

Den nye helseministeren kommer fra et parti som vil legalisere cannabis for alle. Men det blir en intern kamp i regjeringen, med juntageneraler som kun har gått med på medisinsk bruk. Thailand kan bli den store produsenten av cannabis for det asiatiske markedet – noe som vil gi gode inntekter til fattige bønder.

 

Ifølge Bloomberg Businessweek vil det åpne markedet for cannabis i Asia kunne utgjøre hele 260 milliarder baht om kun fem år. Pr i dag er den legale omsetningen tilnærmet null. Det store spørsmålet blir hvilke land som kommer først på banen med produksjon i stor skala. Ifølge Bloomberg ligger Thailand best an, og det kan gi gode ekstrainntekter til mange fattige bønder.

 

Mange land i Asia er i ferd med å vurdere lovgivning som frigir cannabis til medisinsk bruk. Thailand vedtok dette allerede i fjor og er i ferd med å gjøre stoffet tilgjengelig på enkelte sykehus fra og med august. Regjeringen snakker om minst ett offentlig sykehus pr provins, ifølge avisa The Nation, og større tilgjengelighet i annen fase fra og med april neste år.

 

LES: Ja til medisinsk marihuana (1. desember 2018)

 

Når man vet hvordan legestanden her strør om seg med resepter og medisiner, så er det mange som stiller spørsmålet om den statlig produserte cannabisen i Thailand kan begrenses til medisinsk bruk. Vi vet at det er korrupsjon i mange ledd i offentlig administrasjon i Thailand, så myndighetene må jobbe hardt med kontrollen av stoffet hvis de skal klare å begrense det til kun syke mennesker. I starten blir nok imidlertid problemet heller tilgang til stoffet, for produksjonen har nettopp startet, og det er ingen stor skala ennå. Med unntak av det svarte markedet, selvsagt.

[ annonser ]

 

Et annet spørsmål er om cannabis faktisk kan bli et lovlig stoff til rekreasjonsbruk i Thailand. Det ønsker partiet Bhumjaithai, som fikk 50 seter i underhuset under valget, og sammen med Demokratene er de to store støttepartiene til den juntadominerte regjeringen. Det at partiets leder Anutin Charnvirakul har fått jobben som helseminister kan være et tegn på at det har vært bevegelse hos generalene i spørsmålet om legalisering av cannabis til rekreasjonsbruk.

 

Anutin

Den nye helseministeren, Anutin Charnvirakul fra Bhumjaithai. (Foto: NBT)

 

Både Malaysia, Filippinene og Laos jobber med lovendringer for å gjøre medisinsk bruk av cannabis lovlig. Dette er ikke tilfellet i Kina og Japan, og hvis cannabis forblir forbudt i disse to landene, kan det danne en strøm av reisende kinesere og japanere som kommer til Thailand for å bruke cannabis. Thailand er allerede et favorittreisemål for kinesere og japanere, så i så måte ligger Thailand godt an i løypa til å få en god industri ut av dette.

(© Thailands Tidende. 20. juli 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)