[ annonse ]
Terje og Phuengphimai Lystad ser frem til gjenforening om en ukes tid. Terje og Phuengphimai Lystad ser frem til gjenforening om en ukes tid. Foto: Privat
25. juni 2020

Thai-norsk par gjenforenes i Norge – takker for rask respons fra ambassaden

Skrevet av 
[ annonse ]

Etter 15. juni er det blitt åpnet opp for familiegjenforening i Norge. Phuengphimai Lystad setter seg på flyet 2. juli. Ektemann Terje Lystad er godt fornøyd med den norske ambassadens hjelp i denne tiden.

 

I en artikkel i Thailands Tidende 22. mai sto Terje Lystad med kone Phuengphimai frem og spurte om de kunne få sjansen til å gjenforenes i Norge.

 

– Vi giftet oss for å få bo sammen i vårt felles hjem i Norge, men den norske regjering har dessverre satt en effektiv stopper for dette, uttalte han da (nederst i artikkelen), hvor også et annet par sto frem:

 

LES: UD tar opp saken på thai-norske pars vegne

 

Nå har saken fått en lykkelig løsning. Terje Lystad opplyser til oss nå:

[ annonser ]

– I dag har hun mottatt sitt pass med visum. Vi er kjempeglade. I dag booker jeg fly for henne med Finnair via Helsingfors 2. juli.

 

Lystad er veldig glad for rask respons fra den norske ambassaden i Bangkok:

– Det arbeides tydeligvis bak lukkede dører både ved ambassaden og hos VFS, som er de som skriver og sender ut passet med visumet.

 

Han legger til:

– Det kan være at tilgjengeligheten for publikum for nye søknader og for å få time ved VFS i Bangkok er begrenset. Og det er jo veldig synd for de mange som gjerne ville levere nye søknader. 

 

Det er facebooksiden til ambassaden man oppfordres til å følge nå. Der har de den mest oppdaterte informasjonen. I går publiserte de en melding med tidspunkter for kontakt. Der står det at man for tiden svarer på telefonen mandag til fredag mellom 11 og 12 samt 13.30 til 14.30. Man kan ringe fra Thailand eller Norge, eller sende e-post. 

 

Firmaet VFS Global, som håndterer visumsøknader for en mengde land, har siste oppdatering om situasjonen for thaier som søker visum til Norge 13. mai. Der står det kun «Norway visa services restricted»

 

På den offisielle inngangssiden for thaier som søker visum til Norge er siste oppdatering 16. mars.

 

Lystad sendte melding til VFS 15. juni, med beskjed om at kona var innehaver av en 12 måneders «Temporary Resident Permit», og at det fra og med 15. juni ifølge norske myndigheter var mulig for henne å kunne reise til Norge, siden hun er gift med en nordmann.

 

Han viste til en visumsøknad fra 5. mars, hvor Phuengphimai leverte passet sitt hos VFS i Bangkok.

 

Han fikk svar fra ambassaden:

«Ambassaden i Bangkok har begynt å utstede innreisevisum og sender passene til VFS-kontorene løpende (...) Søkeren vil få oppdatering fra VFS når passet er klart for utsendelse/utlevering.»

 

Vi tok kontakt med ambassadør Kjersti Rødsmoen i denne saken. Hun poengterer overfor oss at man pr i dag må ha oppholdstillatelse for å slippe inn, og at Norge fortsatt er stengt for thailandske turister, selv om de er gift med nordmenn. 

 

Rødsmoen

Ambassadør Kjersti Rødsmoen. (Foto: Dag A. Ekeberg).

 

– Vi har holdt åpent hver dag under krisen. Nå er vi tilbake til vanlige åpningstider og telefontider.

 

Hun legger til:

– Normalt er det VFS som svarer på visa-spørsmål, men pga. begrensningene hos VFS og bedre kapasitet hos oss selv, svarer ambassaden på visa-spørsmål inntil videre. 

(© Thailands Tidende. 25. juni 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)