[ annonse ]
Faksimile: Omtale av pensjonistvisum på websiden til thaiambassaden i Oslo Faksimile: Omtale av pensjonistvisum på websiden til thaiambassaden i Oslo
12. november 2020

Pensjonister med O-visum får igjen slippe inn i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

I går åpnet plutselig thaiambassaden i Oslo for innreise via O-visum for pensjonister. I disse dager gjelder det å følge nøye med, for det er lite med forvarsel før reglene endres.

 

Mange norske pensjonister har O-visum, siden det ikke har vært noe krav om helseforsikring knyttet til dette visumet, i motsetning til for det årlige O-A-visumet. Man har reist til Thailand på tre måneders O-visum og deretter søkt om ettårs forlengelse – «extension».

 

Nå er det imidlertid krav om helseforsikring også for O-visum. Forsikringen skal dekke minst 400.000 baht i innleggelse og minst 40.000 baht i poliklinisk behandling, akkurat som for årlig O-A-visum. I tillegg kommer de andre kravene i forbindelse med coronaviruset, som karanteneopphold og testing.

 

ambassadens side (punkt nr. 9) står det at folk med gyldig visum eller re-entry permit kan benytte sitt eksisterende visum, og derfor ikke trenger søke nytt visum. Hva som er tilfelle for de som har extension står det ikke noe om. Vi forsøker å skaffe rede på dette. Oppdatering: Vi har nå snakket med nordmenn som har benyttet extension som grunnlag for reise.

 

En svenske med extension på O-visum og re-entry permit har opplyst at hos det thailandske konsulatet i Gøteborg fikk han beskjed om at han trengte å søke nytt visum da han ringte dit. Men så benyttet han seg av en visumagent, og da viste det seg at han ikke måtte søke nytt visum likevel. Han ble fortalt at konsulatet hadde gitt ham feil informasjon pr telefon.

[ annonser ]

 

Uansett må alle som vil til Thailand henvende seg til thailandske myndigheter og søke om et Certificate of Entry (CoE). Dette skjer nå via en online søknadsprosess. Her skal informasjon om visum oppgis. 

 

LES: Nye regler på thaiambassaden fra mandag (1. november)

 

(© Thailands Tidende. 12. november 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)