[ annonse ]
Snart blir Sinovac og Sinopharm inkludert i SYSVAK. Snart blir Sinovac og Sinopharm inkludert i SYSVAK.
3. september 2021

Norge vil godkjenne kinesiske vaksiner, tilbyr vaksinepass

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er mulig for folk vaksinert i Thailand å registrere seg i det norske vaksineregisteret SYSVAK. Det jobbes nå med å inkludere Sinovac og Sinopharm.

 

Regjeringen kom med en pressemelding i går hvor det ble opplyst at flere vaksiner nå skal godkjennes av norske myndigheter. Pr i dag er det Pfizer, Moderna, AstraZeneca og Johnson&Johnson som er godkjent.

 

Pressemeldingen sier:

– Vi arbeider med løsninger, slik at dette kan utvides til også gjelde dem som er vaksinert med vaksiner godkjent i Storbritannia, USA og av WHO. Det omfatter per nå vaksinasjon med Covishield (AstraZeneca-vaksinen produsert i India), Sinopharm og Sinovac.

 

Det står at det vil ta noe tid før systemet er på plass.

 

[ annonser ]

Det er mulig å etterregistrere koronavaksiner tatt utenfor Norge i det norske systemet SYSVAK. Dette står beskrevet et godt stykke nede på myndighetenes innholdsrike side om koronasertifikatet.

 

Det poengteres at det ikke er noen plikt, men altså en mulighet. 

 

Pr i dag er det Pfizer, Moderna, Astrazeneca og Johnson&Johnson som er godkjent av det europeiske legemiddelbyrået EMA, men vaksiner som er utbredt i Thailand, som Sinovac og Sinopharm, skal altså inkluderes i systemet fremover.

 

For å kunne etterregistrere koronavaksiner må man ha norsk fødselsnummer eller d-nummer. Registreringen kan skje før reise til Norge. Det står at man skal be om en konsultasjon med enten fastlege, kommunehelsetjenesten eller privat helsetjeneste. Denne konsultasjonen kan skje online.

 

Man må selv betale for konsultasjonen.

 

De du kontakter vil vurdere om dokumentasjonen er god nok. Dokumentasjonen må inneholde alle variabler som er obligatoriske i innmeldingen til SYSVAK: Identifikasjonsnummer, vaksinasjonsdato og vaksine. Batchnummer, vaksinatør og signatur eller stempel.

 

Opplysningene vil dukke opp i koronasertifikatet senest innen et døgn, blir det opplyst. Men det kan også gå mye raskere. 

(© Thailands Tidende. 3. september 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)