[ annonse ]
Det blir enklere å ankomme Gardermoen herettter. Det blir enklere å ankomme Gardermoen herettter. Foto: robertsharp, flickr.com
12. februar 2022

Norge slutter med registrering av innreise fra i dag

Skrevet av 
[ annonse ]

Kl. 10.00 i dag norsk tid opphevet Norge alle koronatiltakene, inkludert innreiseregistrering, med noen få unntak i forbindelse med reising til og fra Svalbard.

 

«Forskriftsfestede krav om negativ test før innreise og krav til innreiseregistering oppheves», står det å lese helt nederst i dagens melding fra regjeringen.

 

Dette kommer like etter at EU bekreftet at thailandsk vaksinepass nå er gyldig i EU/EØS, inkludert den elektroniske versjonen av det thailandske vaksinepasset på appen Mor Prom.

 

Mange av våre lesere har spurt om råd på dette området, for det var et krav å være fullvaksinert for å slippe testkravet i forbindelse med reise til Norge. Men det var inntil i dag. Nå er ikke det noe problem lenger, og man skal altså ikke lenger registrere seg online før man reiser til Norge.

 

Det forventes at smitten vil øke etter dagens beslutning om å droppe alle koronatiltak. Regjeringen melder:

[ annonser ]

 

«Det er forventet at smitten vil øke som følge av at forskriftene nå oppheves og anbefalingene justeres. Mange vil bli smittet og sykefraværet kan bli høyt. Antall sykehusinnleggelser vil trolig også øke, men pasientene er kortere tid på sykehus, og færre trenger intensivbehandling.»

 

De som følger med på thailandske forhold, noterer seg at her er det fortsatt mange tiltak som gjelder, og en tungvint innreiseregistrering kalt Thailand Pass.

 

Nordmenn spør seg nå når Thailand vil følge etter vestlige land som Norge. Foreløpig er det liten bevegelse på området, som vi har rapportert.

 

LES: Thailand følger ikke Vesten i gjenåpningen (5. februar 2022)

(© Thailands Tidende. 12. februar 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)