[ annonse ]
Vil bytte ut usikre minibusser Foto: Ilya Plekhanov
1. mai 2017

Vil bytte ut usikre minibusser

Skrevet av 
[ annonse ]

Militærjuntaen vil at thaiene skal fraktes rundt på landets veger i små 20-seters busser med sikkerhetsbelter. De har sett seg lei på at pendlere og turister blir drept i minibusser – hvorav de aller fleste er av typen Toyota Commuter, hvor de mest iherdige transportfirmaene klarer å få presset inn 14 passasjerplasser.

Det har vært motbør mot initiativet fra en mengde thaier rundt om i landet som har investert i slike Commuter minibusser – som for tiden koster ca. 1,3 millioner baht i innkjøp. Det kan være årsaken til at det nå er bestemt at tiltaket skal starte med Bangkok, hvor byens transportmyndigheter (Bangkok Mass Transit Authority – BMTA) har utstedt lisenser til ca. 5000 av disse minibussene. De fleste lisensene vil ha utløpt innen 2022, men juntaen sier at allerede om to år skal 20-seterne komme i trafikk i byen.

Nordmenn får et språkproblem når dette skjer, fordi de nye, større bussene kalles «mikrobusser», mens dagens små busser – på norsk – som kjent kalles minibusser.

For å påskynde prosessen har nå juntaen ifølge Bangkok Post invitert fem lokale bilprodusenter – Hino, MG, Bestlin Group, Thairung og Ban Pong Automotive – til å produsere slike mikrobusser. Anbudene varierer mellom 1,7 og 2,2 millioner baht, blant annet avhengig av om man har satset på motor importer fra Kina eller Japan.

Minibusser har nå også fått påbud om å installere sikkerhetsbelter på alle passasjerplasser. Uansett lover og regler, så har erfarne thailandsfarere i alle år advart mot å dra på sightseeing med firmaer som frakter turister i minibusser. Sjåførene drives for hardt, de jobber lange dager og kjører altfor fort. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2017 – 1. mai 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)