[ annonse ]
Denne kjente politietaten, som feirer 71 års jubileum, ber nå befolkningen ta kontakt. Denne kjente politietaten, som feirer 71 års jubileum, ber nå befolkningen ta kontakt. Faksimile: CSDs facebookside
8. september 2019

Angiveri satt i system: Belønninger fra 250 til 5000 baht

Skrevet av 
[ annonse ]

Det startet tidligere i år med at politiet i Bangkok ba folk ta bilde av motorsyklister på fortauene. Nå er sju andre kategorier av foreteelser lagt til, og debattanter på sosiale medier har veldig ulike meninger om dette.

 

Det var politiet i Bangkok som startet det hele, med sin kampanje mot motorsykler på fortauene. I hovedstaden er det trangt med plass, og fortauene brukes til så mangt, som matboder og trafikk. Folk er blitt lovet en belønning på 2500 baht – halve boten – hvis de kunne avdekke motoriserte kjøretøyer som benyttet fortauene. Det gjelder da å ta bilder som er så skarpe at politiet kan tyde kjøretøyets skiltnummer.

 

3. september kom oppfølgingen – som gjelder for hele landet – på politiorganet CSD (Crime Suppression Division) sin facebookside. Siden har hele 475.000 følgere, og i skrivende stund er meldingen delt mer enn 29.000 ganger. Den har over 11.000 reaksjoner og over 3.000 kommentarer.

 

belønning for angivere

Dette er belønningen (THB) som utloves. Belønningen er halve boten. Se original versjon med illustrasjoner nederst i artikkelen.

 

[ annonser ]

Noen kommentatorer mener at det er bra at det nå blir en mulighet til å få bukt med kjente problemer i samfunnet. Det er et faktum at det er farlig å ferdes på fortauer i storbyene. Det er også et faktum at hvis man kjører bak lastebiler med pukk, så er sannsynligheten ganske stor for en sprekk i frontruta.

 

Kategorien modifiserte kjøretøyer inkluderer høylytte tenåringer på motorsykler, som terroriserer mange nabolag natterstid. Denne kategorien har også et punkt om at det ikke er lov å bytte batteri langs vegen, uvisst av hvilken grunn.

 

Andre kommentatorer har påpekt at alle disse tingene er politiets oppgave, og samfunnet ville ikke hatt så store problemer på disse områdene hvis politiet gjorde jobben sin.

 

De samme kommentatorene har også ofte lagt til punkter om rettssikkerheten til befolkningen, og faren for at folk kan fabrikkere angivelser mot sine uvenner. Eller rett og slett fabrikkere angivelser for å tjene penger.

 

belønning for angivere

Originalversjonen som ble publisert på CSDs facebookside 3. september.

(© Thailands Tidende. 8. september 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)