[ annonse ]
Kontroversielt utspill fra parlamentet. Kontroversielt utspill fra parlamentet. Faksimile: Thai PBS World
17. januar 2020

Politiker «på vippen» ønsker å legalisere prostitusjon og sexleketøy

Skrevet av 
[ annonse ]

Thai Civilized Party argumenterer med at forbud mot prostitusjon og sexleketøy fører til flere voldtekter. De ønsker en «sveitsisk modell», hvor bordeller er regulert av myndighetene.  

 

Lederen av «Det siviliserte partiet», Khun Mongkolkit, kommer med flere argumenter i denne saken. Han påpeker at en stor prostitusjonsindustri i Thailand oppfordrer til politikorrupsjon.

 

Han ønsker en «sveitsisk modell», hvor bordellvirksomhet er regulert men lovlig. Det vil redusere antall voldtekter og andre problemer for sexarbeiderne.

 

LES: Politiet bedt om å slutte å mishandle sexarbeidere

LES: Tema: Prostitusjon er forbudt - men likevel åpent akseptert

 

[ annonser ]

Når det gjelder sexleketøy, så mener han at dette forbudet også gir et økt antall voldtekter – begått av menn med oppdemt seksuell energi.

 

Han sier at de fleste voldtekter begås i familie-, jobb- eller skolesituasjon. Og kun en brøkdel av tilfellene rapporteres.

 

Thailand beskyldes for seksuell dobbeltmoral. Landet har en mengde sexarbeidere og bordeller, men prostitusjon er forbudt og det er strenge lover mot å vise naken hud i media eller andre steder, og folk som importerer uskyldige sexleketøy risikerer å bli straffet.

 

«Det siviliserte partiet» har kun ett medlem i parlamentet, men Mongkolkit Suksintharanont har til gjengjeld gjort seg godt bemerket, og er siden i fjor høst i en viktig vippeposisjon.

 

Flere småpartiet truet i fjor med å forlate regjeringskoalisjonen, men til syvende og sist var det bare han som holdt sitt ord og gikk ut av regjeringen. Det skjedde 13. august i fjor. Småpartiene var misfornøyde med at de ikke var blitt tildelt noen regjeringsposisjoner.

 

I oktober gjorde Mongkolkit et stunt, hvor han brakte med seg eksplosiver inn i parlamentsbygningen for å teste sikkerhetssystemene. 

 

Mongkolkit er en merkelig blanding av kongetro konservativ og liberalist. Hans nye forslag er liberalistiske av natur, men i juli fjor ble han anmeldt for å ha beskyldt en politisk aktivist for å være imot kongehuset, noe som fører til lange fengselsstraffer i Thailand. Han ba senere om unnskyldning, da han fikk et søksmål om ærekrenkelse mot seg. Aktivisten trakk søksmålet.

(© Thailands Tidende. 17. januar 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)