2. juli 2012

Lyså kjemper mot NAV igen

Skrevet av 

Thailands Tidende skrev i utgavene i februar og mars i år om Stig Lyså som plutselig fikk sin trygd stoppet av NAV og strandet i Pattaya. NAV stoppet trygden hans fra og med november måned. Først den 20. mai ble utbetalingene gjenopptatt. Men NAV skylder ham trygd for 6 måneder i vinter, og det har han i skrivende stund - etter juniutbetalingen - ennå ikke fått tilbake. Lyså måtte låne penger for å klare seg de seks månedene han var uten trygd, og disse ønsker han å betale tilbake.

Som om ikke somling med tilbakebetaling var nok, så har NAV begynt å trekke Lyså for ‘feilutbetaling’.

- Jeg får utbetalt kun ca. 9000 kroner måneden nå, mot normalt ca. 14.000, opplyser Lyså. - NAV har ikke informert meg om at det skulle trekkes for ‘feilutbetaling’. Det har de plikt til. De har også plikt til å opplyse årsaken til at de gjør dette trekket.

Til sak mot NAV

Lyså er nettopp ankommet Filippinene, hvor han har kone og to barn. Han har imidlertid engasjert advokat i Oslo for å gå til sak mot NAV, i første omgang mot det nye trekket, og dernest for tort og svie de har påført ham ved at de stoppet trygden hans i 6 måneder.

Lyså sier at han ikke kan klare seg på 9000 kroner i måneden, da han har utgifter til medisinering på 4000 kroner. Han forteller:

- Jeg bruker noe som heter Humira mot Chron’s sykdom. Dette er en ny behandling, og jeg får ikke medisinen på blå resept. Men denne medisinen må jeg nå slutte med, jeg har ikke tilstrekkelig med penger til å forsørge familien, forteller Lyså.

NAV sendte ikke melding

[ annonse ]

Lyså forstår ikke hvordan NAV kan opptre slik de gjør:

- Hvorfor har ikke NAV sendt meg brev om trekk for ‘feilutbetaling’? Jeg ga utrykkelig beskjed om at all korrespondanse skulle sendes via min advokat, slik at jeg var sikker på å ikke gå glipp av noe. I og med at NAV ikke har sendt brev om dette så har jeg heller ikke klageadgang, sier Lyså. - Saksbehandlerne i NAV følger ikke sitt eget regelverk. Hvordan kan jeg klage på en avgjørelse når jeg ikke har fått brev med klagefrist?

(Thailands Tidende utgave 5/2012 - 1. juli 2012)

Tidligere artikler:

Lyså kjemper mot NAV igen

Kritikk av NAVs uvillighet til å bruke e-post

Lederartikkel: E-post eller B-post?

Må jeg dø her i Pattaya?

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge