[ annonse ]
1. oktober 2016

Lederartikkel: Frp og kildeskatt

Skrevet av 
[ annonse ]

Høyrepartier skal normalt være litt mer forsiktige med pengebruken enn venstresida, men det ser ikke ut til å gjelde i Norge. Norsk presse har i år avslørt at antall byråkrater bare øker under dagens regjering. Statlige utgifter er heller ikke under kontroll. Dette er problemet i et demokrati: Hver gang man skifter regjeringskoalisjon kommer det nye politikere i maktposisjoner – og alle bringer med seg sine favorittprosjekter som bare gjennomføres.

 

Den stadig økende statlige pengebruken må finansieres, og det er derfor man så sjelden ser at skatter blir fjernet. Da først kildeskatten var et faktum i 2010 var det ikke så stor sannsynlighet for at den ville forsvinne fra skatteseddelen.

 

Men det er interessant å legge merke til at det nettopp er Frp som sitter i Finansdepartementet og «utreder» saken på tredje året. Frp har havnet et godt stykke unna idealene partiet ble grunnlagt på. Mange av liberalistene i partiet ble utstøtt i 1994, og skattelettelser ble ikke lenger noe sentralt tema i partiprogrammet. 

 

Så får vi se om minstepensjonistene faktisk kan få slippe kildeskatten. Det er interessant at Krf i dagens utgave åpner for den muligheten, og har tro på at de fire samarbeidspartiene kan bli enig om dette.

Dag A. Ekeberg

[ annonser ]


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2016 – 1. oktober 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)