1. januar 2017

Lederartikkel: Prostituerte gjør det bra

Skrevet av 

Få slutt på politispaningen!

Vi har en god nyhet i dagens utgave: Det viser seg at bildet som pressen og politiet har malt av thailandske prostituerte i Norge er feil. Thaier som selger sex på massasjeinstitutter er ikke smuglet inn til Norge for å jobbe som sexslaver uten å tjene penger, slik politiet fremla saken etter den store razziaen i Bergen 29. november.

Les: Politiet mener jentene blir utnyttet. Les: Sexsalg i Oslo: – Jentene tjener godt, ingen klager

 

Virkeligheten er helt annerledes. Jentene jobber når de vil, masserer de mennene de vil, og tilbyr ekstratjenester hvis de føler for det. De kan tjene 100.000 kroner på en måned. En dame vi har intervjuet anonymt beskriver kundene som snille og rause. 

Les: – Mennene er snille og rause

 

Folk som uttaler seg om prostitusjon i den norske offentligheten har gjerne en egeninteresse av å late som om det er snakk om tvang, undertrykkelse og menneskesmugling. Da vanker det mer offentlige midler. Og det er dessverre slik at mange av våre kolleger i pressen kjøper denne virkelighetsoppfatningen uten å stille spørsmål. De rapporterer lydig alt som politiet og andre forteller. Mange journalister har også en oppfatning av at de kan «redde verden» for prostitusjon hvis de istedenfor å gi en balansert rapport omtaler alle prostituerte som ofre. 

[ annonse ]

 

Måten politiet opererer på når det gjelder salg av sex på massasjeinstitutter er ikke det norske samfunnet verdig. De spaner på både jentene og kundene. De later som de er massasjekunder for å lure jentene. De beslaglegger lister med telefonnumre og ringer kundene for å legge feller for dem. De sørger for at folk får bøter på titusenvis av kroner.

 

Men hva er det det norske samfunnet bøtelegger? Jo, en frivillig avtale inngått mellom to voksne mennesker – som innebærer en aktivitet i det skjulte som ikke rammer noen som helst. Når Thailands Tidende nå har postulert at jentene ikke lider noen nød, hva blir da beveggrunnen for å fortsette med denne politispaningen? Når man ikke har noen stakkars utlendinger å redde, hva er da poenget? Å slå ned på nordmenn som kjøper sex? Det finnes riktignok en sexkjøplov, men den vil på et tidspunkt bli fjernet, for den strider mot all logikk. Kanskje det da endelig kan bli slutt på dette tullet.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2017 – 1. januar 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge