[ annonse ]
25. juni 2011

Ny 'callcenter scam' avslørt

Skrevet av 
[ annonse ]

Fem personer er arrestert i Bangkok mistenkt for å ha lurt 50 personer til å overføre penger til dem. Det dreier seg om et kriminelt syndikat i Taiwan som ansatte fem personer - en malayser og fire thaier - for å drive denne svindelen. Kort fortalt så sitter folk i Taiwan og ringer til thaier og forteller at de har ute- stående gjeld på kredittkort. Når folk nekter for dette, forklarer svindlerne dette med at kontoene deres er 'hacket' av dataeksperter - og de blir anbefalt å overføre resterende beløp på kontoen sin til en 'sikker felleskonto' som tilhører banken. I realiteten tilhører denne nye kontoen selvsagt svindlerne selv, ikke banken.

Malayen som ledet operasjonen var ifølge MCOT News betalt en månedslønn på 80.000 baht fra Taiwan, de fire thaiene fikk 42.000 baht.

Mange vil huske at seks skandinaver i februar ble arrestert i Pattaya mistenkt for samme type virksomhet. De seks ble senere løslatt og tiltalen om svindel frafalt. Men de er fortsatt tiltalt for å ha jobbet i Thailand uten arbeidstillatelse. (dae)

(Thailands Tidende utgave 5/2011)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)