[ annonse ]
1. mars 2014

Fakta om Thailand: Pass opp for giftige dyr

Skrevet av 
[ annonse ]

Se opp for både slanger og sommerfugllarver når du er på tur utenfor allfarvei i Thailand.

 

AV: SUVANNEE BURANSUK

Husk å lukke vinduene på bilen, spesielt hvis den står parkert i nærheten av et tre. Bilføreren av bilen i vårt bilde fikk seg en liten overraskelse da han skulle starte bilen og fant ut at en slange hadde tatt seg til rette på rattet.

I snitt dør åtte personer av slangebitt i Thailand hvert år. For hele verden er tallet over 200.000 dødsfall. Selv om det er mange giftige slangearter i Thailand er det altså relativt få dødsfall. De fleste dødsfall skyldes at de som er bitt ikke søker skikkelig medisinsk behandling.  Thailandske sykehus er svært gode på behandling av ulike typer slangebitt.

Slanger prøver som oftest å stikke av når det kommer mennesker i nærheten. Biter de så bruker de ofte ikke gift, de bare forsøker å skremme. Giften trenger de nemlig til å avlive byttedyr med.

 

Vakre og giftige

[ annonser ]

Thailand er berømt for sine mange vakre sommerfugler. Men når de klekker ut egg – som raskt blir til larver – så er vi ikke så glad i dem lenger. For om du trodde de små, nydelige larvene ikke kan forsvare seg, så tro om igjen. Noen er utstyrt med bittert gallelignende sekret som verken fugler eller andre insekter liker.

Noen er også utstyrt med skarpe pigger med gift, som på vårt bilde. Kommer du borti dem, går piggene inn i skinnet og brekker. Giften svir, og er du allergisk kan du bli plaget med kløe og ømhet i flere uker.

(Thailands Tidende utgave 3/2014 – 1. mars 2014)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)