[ annonse ]
1. juni 2016

Kinesere smugler frukt

Skrevet av 
[ annonse ]

Myndighetene har avdekket et stort antall kinesiske engros fruktselgere på de største grøntmarkedene i Thailand. De tar inn epler, pærer og druer i frysebiler frem til thaigrensa, og overfører deretter varene til thailandske lastebiler. Det er grenseposten i Chiang Khong – samt Nakhon Phanom, Nongkhai og Mukdahan – som er mest benyttet, ifølge Bangkok Post.

Markedene militærmyndighetene har sjekket er Talaad Thai, Si Mum Muang og Iyara Rangsit i Bangkok samt Srimuang i Ratchaburi-provinsen. Varene kommer både fra Kina og Vietnam.

Ledelsen ved Talaad Thai, landets største marked for ferske grønnsaker og frukt, har innrømmet at de samarbeider med kineserne og lar dem bruke parkeringsplassene til sitt engrossalg. De har også gitt dem frysefasiliteter til usolgte varer. 

Handelsdepartementet påpeker overfor avisa at utlendinger må ha arbeidstillatelse i et thailandsk firma for å kunne drive slik salgsvirksomhet. Firmaer må ha 51% thailandsk kontroll. Ingen av kineserne som ble påtruffet hadde slik arbeidstillatelse. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2016 – 1. juni 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)