[ annonse ]
1. desember 2016

Lærer jobbsøking på norsk

Skrevet av 
[ annonse ]

Blant ti deltakere på jobbkurs fokuserte avisa Innherred på thailandske Nommanas Natthaporn, som er kjent under kallenavnet Boom og kan sees helt til venstre i bildet. Hun har bodd i Norge i tre år og fortalte om sine erfaringer:

– Det er vanskelig å søke jobb i Norge, for jeg kjenner ingen. I Thailand får du prøve deg i en jobb, og så får du den om du er god nok. Jeg har vært mange steder og spurt om jobb i Norge. De spør meg om jeg kjenner noen her og når jeg svarer nei, sier de «OK, vi tar kontakt». 

Men jeg hører aldri noe mer fra dem.

Som en del av jobbkurset for innvandrere i Levanger og Verdal skal deltakerne nå ut og søke seg ti ukers praksisjobb. Boom er redd for at språket kan bli et problem. 

Boom er gift med en nordmann og de har tre barn. Mannen er i jobb, men Boom vil også jobbe, for å være med å forsørge barna. 

Det er Fides som arrangerer kurset i samarbeid med NAV. Det er seks uker teori og ti uker praksis. Alle deltakerne har allerede gått på norskkurs og voksenopplæring. 

Kursleder Dag Stemre sier til lokalavisa at de fleste kursdeltakerne får tilknytning til en arbeidsgiver. Noen forlenger praksisen, noen får et vikariat eller tilkallingsjobb, og noen får seg etter hvert fast jobb. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2016 – 1. desember 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)