[ annonse ]
I Stavanger arrangeres Tarathai 4. og 5. juni. I Stavanger arrangeres Tarathai 4. og 5. juni. Faksimile: Festivalplakat
29. mai 2022

Tid for thaifestivaler i Norge

Skrevet av 
[ annonse ]

Det tradisjonsrike Thai Fair arrangeres i år i Ekeberghallen istedenfor på Youngstorget. Det skjer kommende helg. Da er det også Thai Festival i Stavanger for andre gang. Helgen etter er det Eksotisk Thai Kulturaften i Sandvika.

 

Oppdatering (29. mai 2022): Thai Fair i Ekeberghallen er avlyst grunnet for dårlig deltakelse fra utstillere i det thailandske forretningslivet, ifølge ambassaden. Red.

 

Det var delte reaksjoner da thaiambassaden i Oslo 22. mars meldte (på thai) at det ikke ble noen thailandsk folkefest på Youngstorget i år. De fleste som kommenterte var dog positivt innstilt. Det påpekes at det er mye større områder rundt Ekeberghallen, man kan ta med hele familien og få en fin utflukt, og det er nok av parkeringsplasser.

 

Her er linker til Thailands Tidendes dekning av arrangementet på Youngstorget opp gjennom årene:

LES: Thaifair i Oslo 2018 - video (25. juni 2018)

LES: Ambassadøren på Thai Food Fair i Oslo (1. september 2016)

[ annonser ]

LES: Thai Food Fair på Youngstorget – se bildene (8. juni 2014)

LES: "Thai Food Fair" - godt arrangement, lite markedsført (1. juli 2010)

 

Det hele skjer i år altså på Ekeberg idrettshall 4. juni fra klokken 11 til 21. Ambassaden opplyser at det var en utfordring å endre sted, men de påpeker mange fordeler, som at det er rimeligere leie enn på Youngstorget, det er omkledningsrom for skuespillere og lett ankomst med buss og trikk, i tillegg til parkeringsplassene.

 

Det er også plass til flere og større butikker i Ekeberghallen, og hele thaimiljøet i Norge er invitert til å delta, inkludert de som selger thaimat og thailandske produkter.

 

Samme helg er det Thai Festival på Bekkefaret bydelshus i Stavanger, både lørdag og søndag. Tidspunktet er kl. 10 til 18.

 

Thailands Tidende

Primus motor Chutikarn Karnchanawatthanakon lover mange aktiviteter i Stavanger. Her er hun avbildet på «Amazing Thai Fine Dining» hos thaiambassaden i september i fjor‎ (Foto: Helge Heyerdahl).

 

– Grand Opening er kl. 10 den 4. juni, opplyser primus motor bak arrangementet Chutikarn Karnchanawatthanakon‎, som er kjent som daglig leder for Yod Siam thairestaurant og leder for Thai Kulturforening.

 

– Buddistmunker vil delta med sang, og lære folk hvordan de skal leve godt. Det vil bli fremført autentisk tradisjonell thaidans og musikk fra The College of Dramatic Arts iThailand.

 

Etter åpningen vil det bli arrangert workshops med bl.a. massasje, tradisjonelle thaiinstrumenter, dans, matlaging, og tradisjonelle leker for barn. Det vil bli gjennomført konkurranser i massasje og matlaging. På scenen vil det være forestillinger med thailandske dansere, framvisning av thailandsk film og konserter.

 

Den 5. juni vil det bli holdt konserter og dans av Omo og Team, gruppekonserter med bruk av tradisjonelle thailandske instrumenter samt eksotiske danseforestillinger.

 

– Har dette vært arrangert tidligere eller er det første året?

 

– Thai festival ble arrangert første gang for fem år siden i Stavanger. Dette er andre gang med Thai Kulturforening i Stavanger som arrangør.

 

Det bli mulig å få kjøpt ekte thailandsk mat og drikke begge dagene. I tillegg skal det selges klær, håndverk og kunst.

 

Thailands Tidende

Programmet for Thai Festival i Stavanger.

 

Lørdagen etter, 11. juni, er det Eksotisk Thai Kulturaften i Sandvika utenfor Oslo.

 

Der møter man en gruppe med lærere og elever fra The College of Dramatic Arts i Thailand. De vil vise fram tradisjonelle thailandske instrumenter og gi kurs. Elevene vil gi danseoppvisninger. Etter opptredenen i Sandvika skal de rundt på turne i Norge og opptre bl.a. Skien, Porsgrunn, Sandefjord og Egersund, opplyser Khun Chutikarn, som også er involvert i dette opplegget via Gruppen for Thai musikk og Thai kultur i Norge.

 

Thailands Tidende

Programmet for Eksotisk Thai Kulturaften i Sandvika.

 

(© Thailands Tidende. 28. mai 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)