[ annonse ]
1. januar 2017

Fikk jobb mot alle odds

Skrevet av 
[ annonse ]

Drammens Tidende fortalte i begynnelsen av desember en interessant historie om thailandsk stålvilje. Phloenphit Thayaekaew (40) med kallenavn Oui var på leting etter jobb men fikk kun negativt svar gang på gang. Hun snakket ikke bra nok norsk, og hadde ingen godkjent utdanning i Norge. Det hun imidlertid hadde var stålvilje samt en lidenskap for blomster.

Oui kom til Norge i 2005. Hun er gift og har to barn. Hun ville ut i arbeidslivet, men fant raskt ut at universitetsutdanningen fra Thailand ikke hadde noen verdi.

Det var en HR-direktør hos Mester Grønn som endelig ble døråpner for Oui. Etter mange nei fikk hun napp. Ikke på selve intervjuet – hvor det ble konkludert med at hun verken hadde tilstrekkelig fagkunnskap eller språkkunnskap – men i ettertid kom det likevel en telefon. HR-direktør Rita Bondeson Børke berettet: – Oui har så mye glød og vilje, et sånt brennende engasjementet. Så vi måtte prøve, heldigvis!

Oui har nå snart mesterbrev i blomsterbinding, som hun har tatt mens hun har jobbet hos Mester Grønn. Firmaet har nå også engasjert seg som en aktiv part i rekrutteringsprosjektet som går under navnet Internasjonale Drammen. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2017 – 1. januar 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)