[ annonse ]
1. januar 2017

Skandaler innen utdanning

Skrevet av 
[ annonse ]

Fire korrupsjonsskandaler er under etterforskning i Utdanningsdepartementet. Men det er kun toppen av isfjellet. Juntaens utdanningsminister General Dapong Ratanasuwan opplyser til Bangkok Post at han har tatt tak i over 200 saker som er blitt trenert av byråkrater i departementet. Noen av sakene er fra helt tilbake i 2006, og det er mistanke om at de er trenert i påvente av at foreldelsesfristen skulle gå ut.

Generalen innrømmer at alle skandalene i utdanningsbyråkratiet har ødelagt folks tro på systemet. Det er da også kjent at man i Thailand i alle år har kunnet kjøpe seg både bedre karakterer og opptak til ulike skoler. Dette vil altså juntaen gjøre noe med.

De fire store sakene skal involvere høytstående byråkrater.

Den første saken gjelder en bevilgning på 600 millioner baht til å konstruere futsalbaner («futsal» er volleyball med beina) på 350 skoler i 17 provinser. Det viste seg at gulvdekket var av dårlig kvalitet og 3–4 ganger dyrere enn standard pris.

Den andre saken gjelder 13 ulike spareordninger for lærere. Lærere skulle betale inn 1000 baht pr måned for å få muligheten til å låne inntil en million baht. Det var en svindel, og lærere har rapportert om tap i milliardklassen.

I de to siste sakene er det velferdskommisjonen (Welfare Promotion Commission for Teachers and Educational Personnel) som er mistenkt for svindelen. En av sakene gjelder en investering på 2,5 milliarder baht i et solcelleprosjekt i Phetchaburi. Den andre saken omhandler bevilgninger som kom på avveie ved bestilling av over en halv million skoleuniformer. Tapet er anslått til 100–150 millioner baht bare i denne siste saken. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2017 – 1. januar 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)