[ annonse ]
1. februar 2017

Kun to visumturer over land

Skrevet av 
[ annonse ]

Immigrasjonsmyndighetene har sendt ut en kunngjøring som rammer folk som oppholder seg i Thailand over lengre tid men ikke har årsvisum. Typisk gjelder dette folk som er under 50 år, og som derfor ikke kvalifiserer for pensjonistvisum.

Det blir heretter kun tillatt å fornye opphold ved grensestasjoner to ganger pr år. Folk fra en rekke land – inkludert de nordiske – som ankommer Thailand uten visum får 30 dagers oppholdstillatelse ved ankomst. Etter 30 dager er det noen som tar turen til nærmeste grensepost og får seg nye 30 dager. Denne praksisen kan nå foretas kun to ganger pr kalenderår.

Innreise via fly er unntatt fra denne regelen. Det vil si at når de 30 dagene er oppbrukt kan man fly til for eksempel Kuala Lumpur og når man returnerer får man ytterligere 30 dager. Dette kan man gjøre så mange ganger man vil i løpet av et år. Men når man likevel skal fly ut av landet, går det jo an å besøke en thailandsk ambassaden i det landet man flyr til, og søke om et turistvisum der. Da får man litt lengre opphold før man må ut igjen. Turistvisum kan også forlenges med 30 dager på et av immigrasjonsvesenets kontorer i Thailand. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2017 – 1. februar 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)