[ annonse ]
1. mars 2017

Fra flyktning til prisvinner

Skrevet av 
[ annonse ]

Burmesiske Eh Wah Doh Thain kom til Spydeberg som 12-åring. Da hadde hun flyktet fra undertrykkelse i hjemlandet og bodd flere år i en thailandsk flyktningeleir. Jenta er nå rukket å bli 21 år gammel, har jobbet som kantinelærling på Mysen videregående skole i 2,5 år, og ble nylig kåret til årets lærling i Østfold i konkurranse med 38 andre kandidater.

Det var faglig leder Siv-Anita Krogh som nominerte den unge kokkespiren, og hun sa følgende til lokalavisa Smaalenenes Avis:

– I en periode med dårlig bemanning på kantina tok Eh Wah ansvar og drev den på egen hånd. Hun er et arbeidsjern, tar nesten aldri pauser og er alltid blid.

Eh Wah er nå ferdig med lærlingeperioden og er på jobbmarkedet. Krogh mener at hun bør stå først i køen blant arbeidsgivere som søker kantineansatte. Hun sier jenta statuerer et godt eksempel ved å vise at man kan gjøre det bra selv om man kommer fra stusslige kår og har problemer med språket.

– Man trenger ikke snakke så mye for å lage mat. Vi har oppskrifter, sa Eh Wah med et smil. Om prisen på 5000 kroner sa hun: – Det er litt flaut, men også hyggelig. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2017 – 1. mars 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)