[ annonse ]
1. april 2017

10–20 chili for nordmenn

Skrevet av 
[ annonse ]

En thai ved navn Alex Uapsanthiah forsøker et unikt konsept i Norge: Han vil servere thairetter akkurat like sterke som i hjemlandet. Prosjektet skjer i Stavanger, nærmere bestemt i Pedersgata, som er hovedgata for Take Away i byen.

Alex sier til Rogalands Avis at han har planlagt forretningsvirksomheten i to år og er glad for å endelig kunne få åpnet. 

– Vi liker sterk mat, og i de fleste rettene brukes det rundt 10 chili. I noen helt opp til 20, sier Uapsanthiah til avisa.

Journalisten ville vite om han ikke dempet litt styrken på maten for nordmenns del:

– Nei, vi kjører det like sterkt her som i Thailand. Dessuten virker det som om nordmenn tåler mer sterk mat nå enn før. Nordmenn har nok blitt litt mer internasjonale, og setter pris på mer enn bare salt og pepper.

Favorittretten til Alex er Kaeng Pa, fritt oversatt skogssuppe. De som kjenner til thaimat vet at dette er noe av det sterkest man kommer over på de lokale markedene i Thailand.

Alex sier at de forsøker å benytte kun asiatiske grønnsaker, men at det til tider kan være vanskelig å få tak i. Da finner man grønnsaker som likner i smak.

Alex er ikke redd for konkurransen i Take Away-gata, røper han. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2017 – 1. april  2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)