[ annonse ]
1. april 2017

Forfulgt av moralpolitiet

Skrevet av 
[ annonse ]

Politiet i Odda har skapt store problemer for thailandske Jinnawat Sekse (21). I snart halvannet år har han hatt en sak hengende over hodet – og har vært uten førerkort siden 22. september i fjor – som følge av det hans advokat omtaler som ruspolitikk fra politiets side. Politiet i Odda virker å ha gitt seg selv en utvidet rolle. Ikke bare skal de sørge for at lover blir overholdt, de skal også være moralpoliti og bestemme hva slags ruspolitikk som er best egnet overfor ungdommer.

Problemet til Sekse var at han var for ærlig. Han innrømmet i et politiintervju at han hadde prøvd å røyke cannabis. Det var under et avhør som han var utsatt for fordi han hadde vært passasjer i en bil hvor politiet fant cannabis.. Sekse er tidligere ustraffet og har aldri vært mistenkt for å kjøre bil i ruspåvirket tilstand, men det var tydeligvis ingen formildende omstendighet. Lensmannskontoret i Hardanger fratok ham førerretten.

Sekse sier at han var ferdig med den lille perioden med hasjrøyking i helgene og var i fast jobb da han fikk beskjeden fra politiet. Han trodde først vedtaket var en misforståelse, men det var det ikke. Han tok frivillig urintest 11 uker på rad for å bruke i sin klage til politiet, men det hjalp ikke. 

I Politiets vedtak het det blant annet at «Politiet finner at Deres bruk av illegale rusmidler er av et slikt omfang at De ikke anses å være edruelig i veitrafikklovens forstand». Problemet er bare at Sekse aldri hadde sakt noe om hvor mye hasj han røykte til politiet, kun at han hadde forsøkt. Advokaten kaller det forfalskning av fakta fra politiets side. 

Sekse har bodd i Odda siden han flyttet til Norge fra Thailand som fireåring. Foreldrene har vært en god støtte helt siden saken oppsto, melder Bergens Tidende.

Politiet har avvist klagen. Nå vil Sekse gå rettens vei. Ifølge advokat Thomas Nondal er det flere hundre nordmenn som har møtt samme skjebne, og han vurderer et gruppesøksmål på vegne av disse. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2017 – 1. april  2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)