[ annonse ]
1. april 2017

Konflikt mellom Sør-Korea og Kina positivt for Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

Kinas konflikt med Sør-Korea vil med stor sannsynlighet komme Thailand til gode. Etter at Sør-Korea har begynt å installere et rakettforsvarssystem innkjøpt fra den amerikanske staten har Kina svart med å forby kinesiske turoperatører å arrangere reiser til Sør-Korea. 

Det er Thailand og Sør-Korea som er de mest populære destinasjonene for kinesiske pakketurister, nest etter nærliggende Hong Kong og Macau. I fjor var det ifølge kinesiske tall gjengitt av avisen Jing Daily 7 mill. kinesere som besøkte Sør-Korea, mot 7,8 millioner som besøkte Thailand. Hong Kong og Macau hadde drøyt 50 millioner besøkende kinesere.

De kinesiske tallene stemmer ikke helt overens med thailandske tall, hvor turistmyndighetene nå oppgir at det var 8,9 millioner kinesiske besøkende i fjor. Uansett så ligger det an til at Thailand vil få flere kinesiske besøkende som følge av forbudet.

Thailandske myndigheter hadde forventet over ti millioner kinesiske turister i fjor, men aksjonene mot såkalte Zero Dollar-turer i fjor høst reduserte antallet betydelig. Inneværende år kan det imidlertid meget vel bli godt over ti millioner besøkende, selv om den offisielle prognosen ligger på ni millioner.

Ifølge Bangkok Post står kinesisk turisme for tre prosent av bruttonasjonalproduktet i Thailand.

Sør-Koreas formål med å installere et rakettforsvarssystem er å forsvare seg mot Nord-Korea, som den senere tid har hatt en økende aktivitet innen prøveoppskytinger. Kina har likevel kommet med sterk kritikk av innkjøpet. Systemet heter «Terminal High Altitude Area Defense system» (THAAD). (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2017 – 1. april  2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)