[ annonse ]
2. august 2017

Rimelige julebilletter å få kjøpt nå

Skrevet av 
[ annonse ]

Du kan få gunstige julebilletter hvis du bestiller nå. Malaysia Airlines er billigst, men selskapet går for tiden gjennom store endring. Norwegian har også bra priser på direkteflyvningen sin.

 

Når vi sjekker priser på billetter Oslo – Bangkok i juletiden er Malaysia Airlines i skrivende stund den rimeligste tilbyderen. Med avreise Oslo 20. desember og retur 2. januar tilbyr de billetter til 7163 kroner. Reisetiden er imidlertid på drøyt 23 timer.

Malaysia Airlines er reorganisert etter krisen som oppsto da et av deres fly forsvant sporløst 8. mars 2014. Kort tid etter, 17. juli samme år, ble et annet av selskapets Boeing 777-200 ER skutt ned over Ukraina av russiskstøttede opprørere.

 

Ny flypark

Som en følge av tapene har Malaysia Airlines kvittet seg med sine Boeing 77-200 ER-fly og satser nå på Airbus 380 og 330-300s. Selskapet har også bestilt flere nye Boeing 350-900s. Det er også etablert seatshare med Emirates.

Nå må det påpekes at selv om billettene utstedes av Malaysia Airlines, så er flyvningene operert av Emirates via Dubai til Kuala Lumpur. Det er bare mellom Kuala Lumpur og Bangkok at man flyr med Malaysia Airlines.

[ annonser ]

 

Norwegian bedre enn Aeroflot

Nest billigst på disse datoene er Aeroflot med 7406 kroner. Aeroflot har 15:30 times reisetid på utreise, men hele 32 timer på retur. Med 19 timer for flybytte i Moskva innebærer det i praksis overnatting på hotell og ekstra utgifter til mat. Det er flere hoteller nært eller i tilknytning til Sheremetyevo-flyplassen i Moskva som tilbyr gode rom fra rundt 400 kroner og oppover.

Et bedre tilbud er Norwegian, som på de aktuelle datoene tilbyr direkte flyvninger for 9898 kroner. Da er flytiden henholdsvis 11:00 timer og 12:20 timer.

Andre selskaper som kommer opp med rimelige billetter på de aktuelle datoene er Qatar Airways med 7542 kroner, Emirates med 7895 kroner og Finnair med 7812 kroner. Alle andre selskaper koster fra litt over 10.000 kroner til over 20.000 kroner.

 

Variasjon fra dag til dag

Det må understrekes at prisene vi har søkt frem ved hjelp av søkemotoren Momondo skifter hele tiden. Straks et visst antall seter på et fly er booket vil prisene stige. Men blir det dårligere salg i en periode kan prisene plutselig gå ned igjen. Å kjøpe flybilletter blir derfor et lotteri. Man vet aldri når man kan få beste prisen. Det er likevel viktig å være klar over at prisene normalt øker raskt når det nærmer seg en høytid. Selskapene får skyhøy profitt fra folk som i en impulshandling bestemmer seg for en juleferie utenlands i siste øyeblikk.

Det mest fornuftige er å slå til når man føler at man har fått et godt tilbud. 7163 kroner tur/retur med Malaysia Airlines på de aktuelle datoene er en god pris. Det samme er Norwegians pris på 9898  kroner. Det er større sannsynlighet for at disse vil sprette opp med en eller flere tusenlapper, enn at de vil falle noen hundrelapper.

 

Enda billigere andre veien

Fra Thailand til Norge er julebillettene ekstra billige. Det er ikke så mange som dra fra varme strøk for å feire julen i Norge.

De som bor i Thailand og skal på juleferie i Norge kan få enda billigere billetter. På de samme datoene (utreise 20 desember og retur 2. januar) kan du fly direkte med Norwegian for bare 5920 kroner. Du kan legge på en tusenlapp til mat og bagasje, men likevel er det en svært rimelig billett.

Også Thai Airways er billig på disse datoene. For 7344 kroner får du den raskeste direkteforbindelsen som tilbys mellom Bangkok og Oslo.

British Airways tilbyr å fly nordmenn og deres kjære hjem til Norge til jule- og nyttårsfeiring for 6912 kroner, mens andre flyselskaper ligger fra 7500 kroner og oppover.

Årsaken til at det er rimeligere å fly fra Bangkok til Oslo enn motsatt i juleferien skyldes at det er flere som vil til Asia på juleferie, enn de som vil til Norge.

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2017 – 1. august 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)