[ annonse ]
Nok et nyord i norsk: Regnlue Nok et nyord i norsk: Regnlue Faksimile fra Yr.no 13.9.2017
13. september 2017

Thailands Tidendes nye ord slår an

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailands Tidende lanserte et nytt ord i månedsutgaven 1. august: Ordet «regnlue» beskriver et sjeldent værfenomen og er allerede omtalt på websiden Yr.no, som er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt.

 

En «regnlue» en er spesiell type regnbue som ser ut som en lue og varsler et særdeles kraftig uvær. Saken har nå i flere dager ligget på topp på Yr.no, som er en godt besøkt webtjeneste blant nordmenn. Undersøkelser gjengitt hos Wikipedia sier at 87 prosent av nordmenn kjenner til Yr.no og hele 28 prosent bruker siden daglig. Det var statsmeteorolog Kristin Seter som først fattet interesse for saken.

Medansvarlig for Yr.no er NRK, som er ilagt en rolle å verne om det norske språk. Vi får anta at avgjørelsen om å ta i bruk ordet er kvalitetssikret av språkmektige NRK-redaktører.

 

Mot slutten av regntiden

Det er for øvrig akkurat nå i september og oktober at sannsynligheten er størst for å oppleve fenomenet her i Thailand. Det er nemlig mot slutten av regntiden man har de kraftigste tordenværene, og noen av disse blir varslet på forhånd via slike regnluer. Men det må presiseres at dette er et sjeldent fenomen, så ikke forvent å se det med egne øyne.

Artikkelen sto opprinnelig kun på papir og i e-avisen hos Thailands Tidende, men vi har nå lagt den ut på web i tillegg, til glede for språk- og væropptatte nordmenn.

 

ARTIKKELEN: Sjelden regnbue – en «regnlue» (1. august 2017)

(© Thailands Tidende 13. september 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)