[ annonse ]
KJENNER PROBLEMET: Joyce med noen av elevene hun underviser på Kløfta. KJENNER PROBLEMET: Joyce med noen av elevene hun underviser på Kløfta. Foto: Privat
1. april 2018

Lærer: – Stefar må trå til!

Skrevet av 
[ annonse ]

Pavichaya «Joyce» Reaungtongdee har vært mattelærer i mange år. Hun ønsker at fedre skal vise mer interesse for sine stebarn, og tror det vil hjelpe mye på de lave karakterene som har kommet frem i en ny rapport (omtalt på side 9). Hun innrømmer at språket er et problem for mange thaier i Norge

 

(Rettelse (11.04.18): Joyce har sin lærererfaring fra Thailand, ikke Norge, slik det opprinnelig sto i artikkelen. Vi beklager. Red)

– For at barna skal bli flinkere, så vil jeg gi et råd til foreldrene om å følge opp barna sine bedre. Se om de har gjort leksene, gi dem ros, mental støtte og premier om de har vært flinke, sier den tidligere læreren, som er aktiv i det thailandske miljøet i Norge, og er administrator for den lukkede facebookgruppen Thai i Norge.

– Mange thailandske mødre sliter selv med å lære seg språket, så da er det håp at barnas stefar tar ansvar og hjelper til.

Hun legger til: – Men jeg kjenner til mange tilfeller hvor barn og stefar ikke kommer godt overens, det gjelder spesielt thailandske gutter og stefaren. Da er det ikke lett.

– Er det et problem at en del thaier stort sett omgås landsmenn, med thailandske aktiviteter hvor thai er hovedspråket?

– Jeg synes at thaier er flinke til å tilpasse seg andre kulturer, som i Norge. De fleste jobber og liker å tjene egne penger. De vil klare seg selv. Men problemet for mange er språket, det er ikke lett å lære seg et nytt språk om man ikke er spesielt ung.

Når det gjelder hva slags omgangskrets folk har, sier hun:

[ annonser ]

– Thaier er nok ganske like nordmenn, man liker best å omgås folk med samme kultur, språk og tradisjon, sier læreren som kom til Kløfta for 13 år siden.

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2018 – 1. april 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)