[ annonse ]
PENANG: En flytur Bangkok–Penang tur/retur koster rundt en norsk tusenlapp. Å bo og spise i den fargerike byen Penang koster omtrent det samme som i Thailand. PENANG: En flytur Bangkok–Penang tur/retur koster rundt en norsk tusenlapp. Å bo og spise i den fargerike byen Penang koster omtrent det samme som i Thailand. Foto: Terje Engø
1. mai 2018

Mange billige reisemål i regionen

Skrevet av 
[ annonse ]

En visumtur er fortsatt en aktuell løsning for mange når de trenger å fornye eller søke om visum. Thailandske immigrasjonsmyndigheter har strammet inn på mulighetene for å stikke en tur over grensa til Kambodsja eller Laos for å få nytt visum. Men hvorfor ikke gjøre en visumtur om til en herlig ferie?

 

(se papiravis eller e-avis for tabeller)

Visumturer til Kambodsja og Laos dreier seg for mange om kostnad og rask gjennomføring. Men immigrasjonsmyndighetene ser med skepsis på et pass med mange raske visumturer over land. De lurer på om du er en ekte turist, eller om du jobber i Thailand uten arbeidstillatelse.

Så hvorfor ikke heller bruke litt mer tid og penger og få deg en uproblematisk fornyelse i passet og en ferie på kjøpet? Vi skal her se litt på kostnadene. Hva koster for eksempel fly og hotell om en drar til Saigon, Phnom Penh, Bali, Jakarta, Kuala Lumpur, Penang, Manila, Singapore, Macau eller Hong Kong.

Hvilket sted man velger å reise til vil være avhengig av hvilken type diplomatisk representasjon det finnes på stedet. Noen ambassader og konsulater har begrensninger på hvilke typer visum de vil utstede til utlendinger. Men de fleste ambassader og konsulater utsteder turistvisum. Et turistvisum utstedt av en ambassade eller et konsulat gir 60 dagers opphold med mulighet for utvidelse med 30 dager.

 

Fly er ikke dyrt

[ annonser ]

Det er ofte ikke så mye dyrere med en behagelig flytur til et naboland sammenlignet med en heseblesende minibusstur  til nærmeste grenseovergang. Samtidig får du altså muligheten til å oppleve noen av Thailands spennende naboland.

Noen steder koster imidlertid en god del. Bali er et av de dyrere alternativene. Er du på et stramt budsjett og vil oppleve litt av Indonesia, så er Jakarta normalt atskillig billigere å fly til, og ikke minst oppholde seg i. 

 

Malaysia billig

Er du virkelig på sparebluss er en flytur til Penang eller Kuala Lumpur i Malaysia noe av det rimeligste alternativet du har. Der skal man ikke som i Kambodsja eller Laos betale for visum for å krysse grensen.

Hvis du er av den sparsommelige typen så reiser du kanskje med lite penger på deg. Da skal du vite at det er en viss sannsynlighet for at du må dokumentere dine penger ved ankomst, både til Malaysia og Thailand. Det er en del av kravet for å få reise inn i de fleste land at du på oppfordring skal kunne dokumentere at du har nok penger til det planlagte oppholdet. Disse reglene har spesielt blitt fulgt opp i senere tid på grenseovergangene til Thailands naboland.

 

Macau spennende

Et reisemål mange også bør vurdere er Macau, den tidligere portugisiske kolonien like ved Hong Kong. Her er det mye rimeligere enn i Hong Kong. Og skulle du likevel ville ta en tur til Hong Kong, så vurder å reise via Macau. Det er en kort tur med hurtigbåt mellom de to territoriene, og både fly og hotell i Macau er atskillig rimeligere enn om du velger Hong Kong.

Tabellen vi har satt opp over flypriser er ment som eksempler. Flypriser kan variere en god del fra dag til dag. Men i de fleste tilfeller vil prisene i tabellen være retningsgivende for hva du må betale til de utvalgte destinasjonene. Vi har bare tatt med eksempler der flytiden ikke er ekstremt lang. Det er liten grunn til å spare en hundrelapp eller to på en flybillett om en skal bruke mer enn dette på mat i forbindelse med mellomlandinger på dyre flyplasser.

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2018 – 1. mai 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)