[ annonse ]
1. juni 2018

Sjeldent besøk i Buriram

Skrevet av 
[ annonse ]

Etter noen kraftige regnskyll forvillet en svær bløtskilpadde seg inn i en risåker da en elv i Buriram flommet over.

 

Skilpadden viste seg å være en asiatisk bløtskilpadde (Amyda Cartilaginea). Den dukket opp etter to runder med uvanlige sommerstormer.

Denne bløtskilpadden har naturlig utbredelse fra deler av India og Bangladesh til hele Sørøst-Asia. Normalt er de mellom 15 og 25 kilo som voksne. Eksemplaret på bildet veide 36 kilo. Det vil si at det var en svært gammel skilpadde.

I deler av Asia er det tradisjon å spise skilpaddene. De selges blant annet på eksklusive restauranter. Asiatisk bløtskilpadde er derfor regnet som en utsatt art som raskt kan bli truet.

 

Satt fri

Dette eksemplaret ble først fanget med tanke på servering på en fest. Men etter hvert var det en del røster som nevnte at den kanskje hadde rømt fra et tempel 10–15 kilometer unna. Der var det nemlig flere av disse.

[ annonser ]

Etter mye om og men ble både bonden som hadde fanget skilpadden og naboene enige om at det ville være en god gjerning å slippe skilpadden ut i elven hvor den hadde kommet fra.

 

Farlig bitt

Skulle du finne en slik skilpadde er det lurt å la den være i fred. Den kan sparke med flabbene og gi sår som blir infisert av bakterier eller parasitter. Den har også et kraftig bitt og biter lett av en finger.

Når regntiden starter er det vanlig at vannet flommer innover rismarkene fra omliggende elver. Da følger det med store mengder reke- og fiskeyngel som i løpet av kort tid blir til verdifull mat. Men av og til kommer det altså større skapninger. For eksempel gigantiske skilpadder.

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2018 – 1. juni 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)