[ annonse ]
1. juni 2018

Orakelet svarer: Vanskelig å ringe hjem

Skrevet av 
[ annonse ]

Jeg var i Thailand i vår. Nettbanken til DnB sluttet å virke for meg, så jeg forsøkte å ringe dem på kundetelefonen +47 915 04800. Jeg kom aldri gjennom. Ikke fra min norske telefon med Telenor-abonnement og ei heller fra thaitelefon med SIM fra Dtac.

Jeg forsøkte 20–25 ganger over en periode på fem dager. Jeg kom gjennom til andre numre i Norge, men ikke til DnB. Dette er eneste nummeret til DnB, så det er litt viktig at dette fungerer. Har dere hørt om noe tilsvarende?

Hilsen O.L.

 

Svar: Ulike erfaringer

Vi luftet problemstillingen på en lukket facebookgruppe som heter Thailands Venner. Der var det ulike tilbakemeldinger, alt fra at det fungerte utmerket til at DnB aldri tar telefonen, uansett hvor du ringer fra. Et medlem skrev at han hadde hatt problemer med å ringe Norge fra Thailand, men at Telenor hadde sett på problemet og ordnet opp.

Vi kontaktet kommunikasjonsavdelingen i DnB, og fikk kontakt med Vidar Korsberg Dalsbø. Han svarer: 

– Jeg kjenner ikke til at det skal være et problem å komme igjennom fra utlandet. 

[ annonser ]

Han sier at det kan være begrensninger i telefonabonnementet som er årsaken, og påpeker at det er mulig å nå kundeservice også via chat og sosiale medier

– Har dere vurdert å ha flere ulike numre man kan ringe?

– Nei, vi har ikke vurdert andre nummer fordi vi ikke opplever dette som et problem. Hvis vi får tilbakemeldinger på at det er mange kunder som ikke kommer igjennom så vil vi naturligvis se på hvordan vi kan løse dette.  

– Kan du si noe om gjennomsnittlig ventetid på dette nummeret?

– Vi har normalt veldig kjapp responstid, men det avhenger veldig av når du ringer på døgnet og om det er spesielle hendelser som inntreffer.  Det kan for eksempel være lengre ventetid når skattemeldingen kommer og i enkelte perioder på døgnet. 

Et medlem av gruppen jobber faktisk som ingeniør i Telenor, og kom med det tipset av man kan bytte operatør manuelt når man er på ferie i Thailand. Telenor-abonnenter får automatisk datterselskapet Dtac som operatør, men hvis det fungerer dårlig på visse steder i landet kan man bytte til AIS eller True på mobilen. For de som bruker iPhone kan det ta noen forsøk å få byttet operatør, får vi vite.

Vi tok også kontakt med Telenor Asia, via talsmann Marcus Adaktusson. Han sier at han sjekket med Telenor Norway og Dtac, men ingen av dem har rapportert om noen røde flagg i forbindelse med telefonsamtaler fra Thailand til Norge.

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2018 – 1. juni 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)