[ annonse ]
1. august 2018

Uføre kan få skattefradrag

Skrevet av 
[ annonse ]

Etter en del usikkerhet blant uføre utlendinger i Thailand er det nå blitt bekreftet fra skattemyndighetene at også utenlandske skattebetalere kan få uførefradrag på selvangivelsen i Thailand. Fradragsbeløpet er på 190.000 baht. Det gjelder kun frem til fylte  65 år.

Det har blant nordmenn vært usikkerhet om det er mulig å benytte papirer fra norske myndigheter som bekrefter uførhet når man skal søke om dette fradraget, men det er det ikke, får vi opplyst fra Yarika Ruangsiri, som er avdelingsdirektør i Revenue Department. Man må følge thailandske regler, hvor uførhet bekreftes av en sertifisert lege etter undersøkelse, og det må søkes på nytt hvert år. Det finnes et skjema på engelsk for dette.

Lokale skattemyndigheter bør kunne hjelpe deg med prosessen, men hvis du trenger hjelp fra sentralt hold er det Departementet for sosial utvikling og menneskelig sikkerhet (Ministry of Social Development and Human Security) i Bangkok som har ansvaret for ordningen. I dette departementet skal du henvende deg til til avdelingen «Department of Empowerment of Persons with Disabilities». (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2018 – 1. august 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)