[ annonse ]
1. september 2018

Koh Lipe øker mest, svenskene booker flest rom

Skrevet av 
[ annonse ]

Webkonsernet Expedia, som eier flere reiserelaterte sider, har latt allmennheten få et innblikk i tallene fra over 600 millioner månedlige besøk på deres websider. Det viser seg at svenskene gjør seg gjeldende på flere områder. De er den nasjonaliteten som bestiller flest reiser til øya Koh Lipe i Satun-provinsen på grensa til Malaysia.

Dette er en av fem destinasjonene som har økt mest i popularitet de siste årene. Fra 2016 til 2017 økte antall hotellbestillinger med ca. 30 prosent. Det er flest svensker, men det er besøk fra amerikanere som øker mest – opp 40 prosent siste år. Amerikanerne er også de som bruker mest penger, og ligger mer enn 20 prosent over svenskene når det gjelder forbruk på overnatting. Britene bruker også godt over gjennomsnittet når de er på ferie.

Når det gjelder provinser som øker i popularitet, så er Trang i Syd-Thailand og Trat i øst på grensen til Kambodsja i teten. Antall hotellbestillinger i de to provinsene har økt med ca. 30 prosent siste året. Expedia opplyser at det er europeere som står for mesteparten av turismen, og svensker, dansker og tyskere utgjør neste 40 prosent av alle hotellbestillingene til disse to provinsene.

De tre nasjonalitetene bruker i snitt 15 prosent mer penger enn andre turister. De booker sine rom i snitt 71 dager i forveien, og bor i snitt fem dager på hvert sted.

Når man snakker om Trat, så er det øya Koh Chang som står for det alt vesentlige av turismen der.

Andre destinasjoner som øker sterkt, er Mae Hong Son og Chiang Rai i Nord-Thailand, men der er det asiatiske turister som står for brorparten av økningen, ifølge Bangkok Post. De fire største nasjonalitetene er Kina, Sør-Korea, Japan og Indonesia.

Interessen for Chiang Rai økte med hele 60 prosent på ett år, og tallene stammer fra tiden før grottedramaet i Mae Sai. Vi får anta at antall hotellbestillinger har økt enda mer den siste tiden. Det er stammene av fjellfolk på grensen mot Myanmar som er den store attraksjonen i Chiang Rai. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2018 – 1. september 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)