[ annonse ]
1. november 2018

Lederartikkel: Politireform fra travel junta

Skrevet av 
[ annonse ]

Juntaen har dårlig tid nå. De er blitt tvunget til å bekrefte at det virkelig blir valg i februar (nesten helt sikkert). Derfor kommer det lover og reformer på løpende bånd. Etter valget må nemlig lover vedtas av parlamentet. Det blir kanskje heller ikke så vanskelig for de juntavennlige, siden de selv skal utpeke 250 senatorer, men det vil i hvert fall ta litt tid.

 

Når ikke-folkevalgte skal vedta lover, kan det skje rare ting. Det ble nylig opplyst at det skulle bli 450 baht i registreringsavgift for kjæledyr. Det skapte så stor uro på Facebook at juntaen satte en stopper for hele prosjektet. Man kan si at det er positivt av juntaen hører på folket. Men det er jo ikke ideelt at høye skrik på Facebook har erstattet høringsrunder.

 

Det skjer mye når det gjelder politivesen om dagen. Det er snakk om reformer, og vi må si at juntaen har noen fornuftige ideer her. Det mest fornuftige er at det nå skal bli slutt på å vise frem mistenkte forbrytere med navn og bilde i pressen, slik vi skriver om på side 6 i denne utgaven Dette er en av de mest groteske tradisjonene i dette landet, og gjør at man fremstår som skyldig inntil en rettssak eventuelt erklærer at man er uskyldig – altså en gapestokk. Slik holdt man på i middelalderen i Vesten. Men det er over 500 år siden...

 

Det skal også bli gratis advokathjelp for arresterte folk, forhåpentligvis også for utlendinger. Det er ille hvordan dette landet behandler folk de arresterer. De har dårlig med rettigheter, og blir kastet i varetekt i fengsler som FN har fordømt i sterke ordelag. Reformen som er vedtatt skal forsøke å gjøre noe med dette også, ved å tilby elektroniske fotlenker iste-denfor varetekt. 

Dag A. Ekeberg

[ annonser ]


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2018 – 1. november 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)