[ annonse ]
1. januar 2019

Tur-retur fra BKK dyrere enn fra OSL

Skrevet av 
[ annonse ]

Nordmenn som bor i Thailand kjøper gjerne tur/retur-billett fra Bangkok når de besøker hjemlandet. Men det taper de penger på. Den billetten er nå i snitt hele 1.390 kroner dyrere enn tur/retur-billett med utgangspunkt i Oslo.

 

(NB: tabeller kan sees i papirutgave/e-avis)

Da Thailands Tidende for noen år siden sammenlignet tur/retur-billetter med utreise fra hhv. Bangkok og Oslo, var det Oslo som var dyrest. Det har nå endret seg, og i vår undersøkelse er det på økonomiklasse 16,4 prosent billigere med utreise fra Bangkok. 

For årets sju første måneder har vi samlet inn priser for ulike selskaper med utreise den tredje tirsdagen i måneden og retur den andre onsdag i påfølgende måned. Tallenes tale er klar. 

Det er relativt store variasjoner på billettpriser fra måned til måned. I snitt er forskjellen 1390 kroner, men i mars er prisforskjellen hele 2315 kroner, eller 44 prosent. Da koster det kun i snitt 5315 kroner å reise fra Oslo, mens snittprisen fra Bangkok er på 7630 kroner.

 

Færre thaier enn nordmenn

Det finnes mange forklaringer på prisforskjellen. Flyselskapene skal ha passasjerer som spres ut til alle ruter. Emirates trenger norske passasjerer til å fylle opp fra Dubai til Bangkok. Siden det er flere nordmenn som reiser til Thailand enn thaier til Norge, så blir det viktigere å bruke ressurser på markedsføring i Norge, slik at flyene fra Norge er fulle. Disse blir aldri fulle med thaier. Dette er forhold selskapene må ta hensyn til i sin markedsføring.

[ annonser ]

Dette gir for eksempel utslag i at en tur/retur-billett fra Oslo til Dubai med Emirates koster 3666 kroner. Da er en halvveis til Bangkok. Men det er bare 1113 kroner mer å kjøpe billett hele veien til Bangkok. Reiser du videre med forbindelse fra Dubai får du i praksis atskillig lavere pris på begge strekninger. Selskapene gir med andre ord store rabatter om en reiser flere strekninger samtidig.

 

3000 dyrere fra Bangkok

Skal du stoppe en uke et eller annet sted på reisen, så lønner det seg enten å kjøpe strekningene fra selskaper som ikke flyr direkte, eller som en billett med flere stopp. Det første alternativet medfører ofte lang reisetid. 

Kjøper du det som en billett fra Bangkok med Emirates, med stopp en uke i Dubai, kan du få prisen ned i 8027 kroner. Motsatt vei, fra Oslo, koster samme billett 5007 kroner med en uke i Dubai. Så straffen for å bo i Bangkok er på nesten 3000 kroner.

 

Sett sammen reiser selv

Denne måten å prise billetter på kan du i mange tilfeller benytte til din fordel. Du kan for eksempel fly med Turkish Airways til Dubai og videre med Kuwait Airways. Da koster billetten fra Oslo 2329 kroner, og fra Dubai 2919 kroner, totalt 5248 kroner. Noen ganger er denne måten å sette sammen en reise på rimeligere enn prisen en får om en kjøper billett med flere stopp. Men ønsker du å være noen dager i Dubai eller et annet sted underveis bør du sjekke priser både med en billett som gir flere stopp og med to billetter med ulike selskaper. Så må du vurdere reisetid kontra pris, siden mellomlandinger kan koste ved lange opphold på flyplasser og ved at verdifull ferietid brukes opp.

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2019 – 1. januar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)