[ annonse ]
1. januar 2019

Spar penger – velg riktig tid på året

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er ikke bare hvilket flyselskap du bruker som avgjør hvor dyr en reise blir. Også hvilket tidspunkt du velger er viktig. Reiser du «mot strømmen» blir det raskt rimeligere.

 

(NB: Tabeller kan sees i papirutgave/e-avis)

I perioden fra januar til juli er det ca. 1500 kroner i forskjell på gjennomsnittlig pris tur/retur fra Oslo til Bangkok på økonomiklasse. Rimeligst er det i mai. Da koster reisen i snitt 5027 kroner, mot 6578 kroner i juli. I disse eksemplene har vi tatt utgangspunkt i utreise tredje tirsdag i måneden og retur andre onsdag påfølgende måned.

Gjennomsnittlige priser kan likevel være villedende, for ofte er det selskaper som av ulike årsaker priser sine flyvninger annerledes enn flertallet.

 

Påsken og sommeren

De dyreste businessklassebillettene er å finne rundt påsketider, mens de dyreste økonomiklassebillettene er å finne om sommeren, i vår undersøkelse.

Det skyldes nok at det ved påsketider er mer konsentrert reisemønster, mens reisene om sommeren spres mer. De som reiser til Thailand for en kort påskeferie har nok bedre betalingsevne enn den jevne reisende. De som reiser utenom påske, velger nok oftere økonomiklasse til tider når prisene er lave. Det er nok også mer sjeldent at hele familier reiser på businessklasse. De velger heller å reise på økonomi, og oftere på lang tur i sommerferien.

[ annonser ]

 

Kan utnyttes

Disse reisemønstrene kan du bruke til din fordel. I februar kan du reise tur/retur Oslo – Bangkok med Aeroflot for 3980 kroner. En billett med SAS/Air India koster i mars 3930 kroner. I juli finner vi ingen priser med SAS/Air India. Sannsynligvis har SAS da så godt belegg med feriereisende i sitt rutenett at de ikke selger rimelige seter til Air India. Vi sier sannsynligvis, da det også kan være andre årsaker til at denne kombinasjonen ikke dukket opp i våre søk.

 

Høytider og ferieperioder

Flyselskapenes prispolitikk er styrt av nasjonale og internasjonale helligdager og høytider, og ikke minst nasjonale ferieperioder. Thaier reiser gjerne hjem til Songkran, mens muslimer søker hjem til Ramadan. Nordmenn har en tendens til å ville reise i skoleferier. Dagene før er prisene ofte svært lave.

 

Store forskjeller på business

Er drømmen å ha en skikkelig reiseopplevelse på businessklasse, er det veldig mye å spare på å velge riktig selskap til riktig tid. I snitt ligger de fleste selskapenes businessklassebilletter på cirka 18.000 kroner. Men det er store prisforskjeller.

Air China tilbyr businessklasse til cirka 12 500 kroner i februar og mars. Etihad har priser på cirka 14 000 kroner i januar og februar, mens KLM skal ha litt over 14.000 i april. Lufthansa har når dette skrives priser på rett under 15.000 fra april til og med juni.

 

Ikke vent for lenge

De fleste selskaper har det som kalles dynamisk prising. Ofte er flere måneder av året priset med samme pris. Eksempelvis er billetter på økonomiklasse med Qatar priset til 5046 i fire av de sju avreisetidspunktene vi har valgt. Men januar er rimeligst med en pris på 4256 kroner. Det er ikke usannsynlig at januar også en stund var priset til 5046. Men lavt salg kan ha fått selskapet til å sette ned prisen.

 

Billig blir sjelden billigere

Muligheten for at en pris settes ned er alltid tilstede. Men det skjer sjelden svært nært avreisetidspunkt. Selskapene vet at mange av de som er nødt til å reise på kort varsel har en større betalingsvilje enn de som kan planlegge.

Bruk tabellene vi har satt sammen til å se når du kan reise til en pris som passer deg. Priser som allerede er under 5000 kroner for økonomi – eller 15.000 for businessklasse – er det liten mulighet for at blir nevneverdig rimeligere om en venter. Det er heller en relativt stor mulighet for at de øker i pris. Det er som oftest dyre billetter som blir billigere. Men ingen regel uten unntak.

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2019 – 1. januar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)